Ti På Topp Vinter fra 1. desember

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 20. Nov 2023

Vestland Bedriftsidrettskrets arrangerer Ti På Topp Vinter Bergen fra 1. desember, og Telesport har igjen inngått ein avtale som gjer at medlemmane kan delta utan å betale deltakaravgifta på kr 200. Påmeldingskode for gratis deltaking blir sendt på epost til alle medlemmar. Hugs å velge bedrift "Telesport Bergen" når du melder deg på (sjå nokre tips og screenshots om påmelding lenger nede).


Mange har vore med på Ti På Topp tidlegare og kjenner opplegget. For dei som ikkje er kjent med opplegget, kan du lese meir her: Ti på Topp Vinter

Vinterbilde fra Livarden

 

Med Ti På Topp appen får du tips til 15 turmål i Bergen og god guiding på korleis du kjem deg dit. Det er også eit poengsystem der ein kan vinne premiar. I motsetning til sommarkonkurransen er det ikkje nødvendig å besøke mange turmål for å kunne vinne premiar. Alle som har 15 poeng er med i trekninga. I tillegg vil vi også denne gangen ha internpremiering i Telesport som ein ekstra motivasjon. Her kan alle vinne, men dess fleire poeng du har, dess større blir vinnarsjansane.

Ti På Topp Vinter har stort sett enkle turmål som ein kan rekke i det korte dagslyset eller som er enkle å gå med hodelykt. Nokre er til og med opplyst av lysløyper. Ein finn også lengre turar for dei som ønsker det. Sjølv om ikkje alle turane er så lange, er det viktigaste å kome seg litt ut også på vinteren. Det er bra for helsa og gir nytt overskudd. Vi håper mange lar seg inspirere til å kome seg ut på tur. Ta gjerne med familien eller ein kollega!


Ta kontakt med Helge Ytre-Hauge eller andre i styret om du ikkje har mottatt koden eller har andre spørsmål om opplegget.


Legg gjerne ut bilder og tips fra turane til inspirasjon for oss andre!

Under ser du nokre skjermbilder fra påmeldingsprosessen i appen, og nokre tips til kva valg du bør gjere for å bli riktig registrert. 



Du må velge type deltakelse "Bedrift"

 

Pass på at du velger "Telesport Bergen". Du skal ikkje opprette bedrift. Telesport Bergen er alt definert. Dersom ein gjer feil valg er det muleg å endre i ettertid.

 



Vi anbefaler påmelding direkte under Telesport Bergen. Da får du rask oversikt i appen over alle fra Telesport som du "konkurrerer" mot. Du kan også registrere deg på eit bedriftslag om du ønsker å høyre til ei eiga gruppe. Du vil fortsatt høyre til Telesport Bergen, men du er også med på eit lag. Eit lag kan ha maks 8 deltakarar. Dersom du deltar på eit lag, så vil du f.eks. kun få oversikt over dei på laget ditt i menyen "Rangering" i appen (og dei andre i Telesport som ikkje er på ditt lag, vil heller ikkje sjå deg i rangeringa). På websidene er det uansett muleg å få opp oversikt/rangering for heile bedrifta Telesport Bergen.

 


Når du kjem til "Velg pris" bruker du påmeldingskoden du har fått tilsendt på epost (epost fra Telesport Bergen  sendt ut mandag 20.11. ca kl 16)


Merk at før 23.11. var det nokre feil i settingane på konkurransen som gjorde at det ikkje var muleg å melde seg på som direktedeltakar under bedrift Telesport Bergen. Da vart det definert bedriftslag Telesport Bergen 1 og 2 som nokre vart påmeldt. Dette vart retta opp i av arrangør og pr 23.11 er alle dei 16 som vart påmeldt før dette registrert som deltakar direkte under Telesport Bergen. Etter dette var det også behov for nokre justeringar, men fra 28.11. skal alt vere ok og påmelding etter oppskrifta over skal vere ok.




Sesongåpning Telenor Games

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 10. Nov 2023

Onsdag 08.11.23 var det duket for sesongåpning i årets Telenor Games. Vi var 45 Telenorere som var ivrige på å komme i gang med ny sesong, og på programmet denne onsdagskvelden stod bespisning en god burger etterfulgt av Telenor Games slageren Shuffleboard.

Etter en god innføring i Shuffleboard regler av vår host John, så kjørte vi i gang turneringen. Dette ble en relativt intim opplevelse med mange mennesker på et lite område, men etter litt innkjøring gikk dette seg bra til 😊

Vi delte oss inn i to grupper a fire lag og tok fatt på et gruppespill hvor lagene spilte mot hverandre en gang, de to beste lagene i hver gruppe gikk til semifinale og plasseringskamper på de to svakeste lagene i gruppen.

Team Top Floor, KonKameratene, Lag X og Telechubbies gjorde opp som de fire beste lagene. Etter to spennende semifinaler endte det til slutt med finale mellom Telechubbies og Lag X. Her viste Telechubbies som det sterkeste laget med en solid 19-4 seier.

Vi gratulerer så mye 😊

Vel gjennomført alle sammen og vi gleder oss allerede til neste øvelse på nyåret en gang.


Resultatliste:

LagPlasseringDeltagereDeltagerpoengResultatpoengTotal Poeng
Telechubbies1681220
Lag X2681018
KonKameratene358816
Team Top Floor458715
B-Laget578614
Telesnuppene658412
Aksessallisansen736511
Signalling Storm778311



















Ti på Topp 2023

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 5. Nov 2023

31. oktober var siste dag for årets Ti-på-topp-sesong. Totalt har Telesport registrert 1565 turar i løpet av eit halvtå. Det tilsvarer 6200 km om ein har gått rutene som er foreslått i Ti-på-topp appen. Ein fantastisk innsats, mykje god trening og flotte naturopplevelsar. Og no starter også premiedrysset over dei ivrige deltakarane.

Sola på veg ned over Askøy og Øygarden sett fra Rundemanen, eit av årets turmål i Ti-på-Topp Bergen

 

Premieutdeling 8. november

Som ein del av konkurransen og inspirasjon til deltaking gir vi ein mulegheit for nokre premiar til deltakarane våre. I forbindelse med kick-off for ny Telenor Games sesong feirer vi også innsatsen i Ti-på-Topp. Det skjer 8. november kl 17 i Kong Oscar Biljard og spillehall. Der blir det premier til alle som har besøkt alle 18 turmåla i Ti-på-topp Bergen eller alle 16 turmåla i Ti-på-topp Askøy/Øygarden. Det ser ut som heile 18 stk er kvalifisert til desse premiane. Alle andre er med i trekning av premiar, og kvar tur gir eit lodd i lotteriet. Totalt er det 338 lodd med i trekninga. Jorid har heile 136 av desse og må ha uflaks for ikkje å vinne, men alle har ein sjanse

Premiar fra Vestland Bedriftsidrettskrets og sponsorar

Som vanleg er det også deltakarpremiar fra Vestland bedriftsidrettskrets og deira sponsorar. Fra oss er det i år 20 som har gått til minst 10 turmål i Bergen og som med det er kvalifisert til deltakarpremie. Det same gjeld 5 av deltakarane i Askøy/Øygarden. Så totalt 25 premiar ventar på oss fra Vestland bedriftsidrettskrets. I tillegg er Frode Nyhammer årets turgåar i Askøy/Øygarden med 202 innsjekk i løpet av sesongen. Frode bidrog med det også saman med Helge, Irmelin, Gunhild, Åshild, Anne Elisabeth, Katharina og Bjørg til at vi blir årets Turbedrift i Askøy/Øygarden. Åshild, Anne Elisabeth og Helge er også med i konkurransen om årets turbilde (sjå info lenger nede om avstemning).

Suksess i lagkonkurransane

Vi er altså den bedrifta med høgast poengsnitt blant deltakarane i Askøy/Øygarden. I år var det ein tett fight med Intermec som låg foran oss på resultatlista til langt ut i september. Men ein skikeleg laginnsats og turiver utover hausten gjorde at vi til slutt vant med ganske god margin. I tillegg til Frode var både Helge og Irmelin inne på topp-10-lista for Askøy/Øygarden.

I Bergen er det tøff konkurranse, men vi har faktisk heile 4 deltakarar som er inne på topp-10-lista. Som fleire tidlegare år er Åshild på topp i Telesport, og denne gangen nr 5 blant alle i Bergen. Anne Elisabeth, Beate og Jorid følger ganske tett bak og er alle inne på topp-10-lista. Også i Bergen hadde vi ein imponerande laginnsats og innspurt på slutten av konkurransen. I løpet av den siste veka gjekk vi forbi Multiconsult som den bedrifta med totalt flest poeng i Bergen. Vi har klart heile 1245 insjekk og endte dermed 7 poeng foran Multiconsult til tross for at vi var færre deltakarar. Vi kom også foran DNB, Sweco og Helse Bergen som alle hadde fleire deltakarar enn oss.

I den offisielle konkurransen er det snittpoenga som gjeld og der endte vi på 3. plass i Bergen. Her kjempa vi lenge jamnt med MBF Automat, men mot slutten drog vi i fra og var faktisk veldig nær å nå igjen BIR som gjennom det meste av sesongen låg langt foran oss. Igjen ein fantastisk laginnsats og god innsats til siste dag av konkurransen. Vi ser også at mange har kniva internt om å få mest poeng og det har blitt gått og sprunge både lange og hyppige turar fra mange. Det kan ikkje vere tvil om at mange av oss har kome i bedre form gjennom Ti-på-Topp i år.



Stem på årets bilde?

Fram til kl 12:00 mandag 6. november kan du stemme på årets bilde. Det er 5 kandidatar som er plukka ut i kvar konkurranse, og heile 3 av desse er faktisk tatt av Telesport-deltakarar! Avstemninga foregår på Facebook (Facebook Ti-på-Topp Bergen og Facebook Ti-på-Topp Askøy og Øygarden) og Instagram(@tipaatoppbergen og @tipaatoppaskoyoygarden). Under ser du kandidatane som er plukka ut fra Åshild, Anne Elisabeth og Helge fra Telesport

Tur til Veten med utsikt mot Nordhordland

 

Dethloff-hytta i Øygarden

 

 Solnedgang ved Dethloff-hytta i Øygarden

 

Bli med på Ti-på-Topp Vinter

Ti-på-Topp Vinter starter 1. desember og går fra desember til februar. Styret har beslutta at vi deltar på dette også i år. Informasjon om dette og påmeldingskode blir sendt til medlemmane når det nærmar seg. 

Vi håper mange lar seg inspirere til å kome seg ut på tur, både for naturopplevelsen, trening/mosjon, og for å få litt dagslys innimellom gjennom vinteren. Som vanleg blir det eit lite konkurranseelement og mulegheit til å vinne premiar.





Bestilling av Telenorprofilert tøy med rabatt

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 1. Nov 2023

Trimtex webshop er no open for bestilling av Telenor-profilert tøy, dvs TrimTex treningstøy med Telenor logo og fargar.

Bestillingsfristen er søndag 19. november. Det er ikkje muleg å bestille etter dette. Bestill helst i god tid. Da har du mulegheit til å få hjelp i tilfelle du får problemer med innlogging e.l. Forventa levering er ca 12. januar.

Trimtex har lansert nye nettsider og derfor må alle opprette brukar, også dei som har brukt teambutikken tidlegare. Gå til denne linken for registrering: https://shop.trimtexcustom.no/account/register. Rett etter registrering blir du bedt om å legge inn teamkode. Da legger du inn: teleidrettsforbundet-2589.

Da har du tilgang til bestilling av 76 forskjellige produkt med Telenor-logo. Designet er litt endra fra tidlegare, og det er også ein del meir "vintertøy"  i utvalget.


Eksempel fra utvalget vi kan bestillex, Fast jakke, Ace jakke, Flex Hoodie

Medlemmar som har betalt kontingent for 2023 kan benytte ein rabattkode som gir 50% avslag ved handel (totalt blir det ca 60% rabatt av ordinær pris fordi prisane som er oppgitt før rabatt også inkluderer ein volumrabatt til Telenor). Når du har lagt varene i handlekorga og skal betale legger du inn rabattkode i feltet for "Discount code or gift card" og trykker "Legg inn". Da får du 50% på alt i handlekorga. Rabattkoden som gjeld for denne bestillinga blir sendt ut på epost 1.11.2023 ca kl 23. Epost avsender er "Telesport Bergen ". Emnefeltet er "Rabattkode fra Telesport Bergen til Trimtex Webshop". Dersom du ikkje har mottatt epost eller har andre problemer kan du kontakte Helge Ytre-Hauge.

Pass på at du ikkje deler denne koden med andre. Det vil bli gjort ein sjekk av kven som har bestilt når vi får fakturaen fra Trimtex.

Vi har også fått ein prøvekolleksjon med utvalgte Trimtex-produkt. Desse kan du sjå og prøve på Kokstad i bestillingsperioden. Du vil finne dette i 4 etasje, fløy 1. Det er i underkant av 20 modellar i prøvekolleksjonen. Til samanlikning er det 76 produkt vi kan bestille i webshopen. Så det er eit begrensa utvalg, men det kan gi eit bra inntrykk av størrelse og kvalitet på dei forskjellige produkta. Størrelsane varierer litt, men det finst variantar fra Dame S til Herre 3XL.

Produkt i prøvekolleksjon som også kan bestillast med Telenorprofil. Merk at prøvekolleksjonen har heilt andre fargar.

 Slik ser det ut i prøveområdet

 




Påmelding ny sesong Telenor Games Bergen, Sesongen 2023/24

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 11. Okt 2023

Hei alle!

Det nærmer seg ny sesong av Telenor Games, og det er tid for å melde seg på. Sesongen 2023/24 vil starte rundt månedsskiftet oktober/ november og varer til sommer neste år. Øvelser vil bli planlagt utover sesongen og vi satser på en miks av tidligere slagere og nye innslag. Vi håper både nye og gamle deltagere blir med!

I år er det to måter å melde seg på:

- En lagleder melder på sitt lag (inntil 8 personer)

- Du melder deg på individuelt og blir plassert på et lag satt sammen av arrangøren

En melder seg på ved å sende epost til oyvind.spilde@telenor.no. Lagleder må huske å få med lagnavn og navn og epostadresse til alle du melder på. De som melder seg på individuelt må også huske navn og epostadresse. Skriv også om du kan tenke deg å være lagleder og/eller lagmedlem. Du må være medlem av Telesport for å delta (men påmelding er tillatt før medlemskap er registrert).

Et lag består altså av inntil 8 deltagere, men i hver øvelse er det normalt 4 som er aktive. Det er også mulig å stille med færre enn 4, men da vil en miste deltagerpoeng i konkurransen. I noen av øvelsene, inkludert i en eventuell landsfinale, vil det være en fordel at laget har begge kjønn. Vi oppfordrer derfor alle lag til å stille med en god kjønnsbalanse.

Bruk denne sjansen til å få et avbrekk i hverdagen med morsomme aktiviteter og bli bedre kjent med kollegaer på tvers av soner og avdelinger!

Påmeldingsfrist: Fredag 20. oktober.




Telesport Padelturnering 2023

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 10. Okt 2023

Fredag 06.10.23 gikk den første turneringen for året i Padelgruppen av stabelen.

Det er nå totalt 17 aktive spillere i gruppen, og vi blir stadig flere. Det var derfor et meget godt grunnlag for å få en flott turnering med etterfølgende middag i byen.

I utgangspunktet var vi 15 påmeldte, men pga sykdom og andre omstendigheter, endte vi på 13. Fortsatt en meget høy deltakelse selv på en fredag ettermiddag 😊

Vi spilte Padel i 2 fulle timer og valgte turneringsformen Americano hvor alle får spille med, og mot de fleste. En artig turneringsform!

Daniel Eidesund har fått en ny pokal på peishyllen hjemme da det var han som gikk av med seieren i årets offisielle padelturnering for hele gruppen . Vi gratulerer så mye!

 

Flesteparten av deltakerne ønsket å møtes til en middag og noe godt å drikke i glasset i sentrum etterpå. På https://www.insidegruppen.no/inside-flyen-rock-caf ble vi sittende en time eller 2 før vi gikk opp en etasje og spilte både dart og shuffleboard. Som for øvrig Telesport har arrangert egne turneringer i før… Etter dette gikk turen videre til https://www.nomadbergen.no/i Vaskerelven hvor vi hadde fått gode priser for de som ville sitte litt lenger utover på kvelden i hyggelig selskap. De ivrigste holdt ut til klokken 03, og kvelden må sies å ha vært svært vellykket. Gruppen har allerede økt i antall personer etter å ha hørt ryktene etter «begivenheten».

Klarer vi å runde 20 aktive deltakere før vi skriver 2024??




Bli med på Høstkampanjen til Bedriftsidrettsforbundet

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 10. Okt 2023

Litt på overtid, men det er ikkje for seint å bli med i høstkampanjen til Norges Bedritsidrettsforbund. Den går ut oktober og er same opplegg som Sykle til jobben på våren. Kvifor ikkje kombinere aktiv reiseveg til jobben eller anna trening med mulegheita til å vinne premiar? Denne veka kan du f.eks. vinne Hoka joggesko om du klarer å løpe minst 10 km i løpet av veka. Eiga trekning for dei som klarer over 21 km eller over 42 km.

Neste veke er det "tren med en kollega". Deretter "Styrkeuke" som skulle passe bra med oppstart av treningsopplegget med Mille.

Registrer deg her (sykle-til-jobben) så er du med i høstkampanjen.





Gruppetrening med PT i trimrommet på Kokstad

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 5. Okt 2023

I vår hadde vi eit opplegg med treningsveiledning i trimrommet på Kokstad organisert av PT Mille Feldborg. Vi har fått mange gode tilbakemeldingar på opplegget, og mange har ønska å fortsette med dette. Vi satser derfor på ein ny runde fra veke 42/43. Første treningsdag blir torsdag 19. oktober. Merk at dette er ein ny vekedag ift i vår.
Påmelding ved å sende epost til helge.ytre-hauge@telenor.no. Siste frist for påmelding er 16. oktober, men det er først til mølla og det kan bli fullt før dette. Det blir sannsynlegvis to grupper med 6-8 deltakarar, og forventa starttidspunkt kl 15:10 og 16:10 (men det kan bli justert avhengig av tilbakemelding ved påmelding).

Oppdatering 13.10.2023: På grunn av stor interesse har vi undersøkt mulegheita for å utvide med fleire tidspunkt. Du kan derfor melde deg på desse tidspunkta:

  • mandag 15:10-16:00 (fullbooka)
  • mandag 16:10-17:00 (muleg ny gruppe avhengig av interesse)
  • onsdag 08:00-08:50 (utgår pga lite interesse)
  • torsdag 15:10-16 (fullbooka)
  • torsdag 16:10-17 (bekrefta tidspunkt, ledig plass)
  • torsdag 17-18 (utgår pga lite interesse)

Fint om du melder deg på med fleire tidspunkt i prioritert rekkefølge. I utgangspunktet er lukene 15-16 fullbooka, men du kan fortsatt melde di interesse i tilfelle det blir endringar.


Mille tilbyr oss:

  • 1 ukentlig gruppetime á 55 minutter (læring av bruk av utstyr/maskiner, hvordan trene/legge treningsplan, styrketrening/utholdenhetstrening osv., og evt. kosthold i forbindelse med trening, hvis ønskelig).
  •  Kartlegging av deltakeres utgangspunkt, treningshistorikk og -mål, for å tilpasse alles nivå best mulig.
  •  Tilgang til Abel appen for alle deltakere (mulighet for å se/følge fremgang i treningen sin).

Telesport dekker kostnaden, men ved påmelding forpliktar du deg til å prioritere oppmøte. Tilbodet er for nye og gamle medlemmar av Telesport, Del gjerne info med kollegaer som kan vere interessert i å bli medlem.

 Treningsveiledningen vil gå over 12 torsdager med oppstart uke 42, med innlagt juleferie i uke 51+52, og siste trening i uke 3.  

Dette passer for alle, helt uavhengig av treningsbakgrunn og ambisjonsnivå.

 

Har du lyst å vite meir om opplegget kan du også kontakte ein av dei som var med i vår


PT Mille med nokre av deltakarane på kurset våren 2023

 

Mille Feldborg er fra København og bor i Bergen. Hun er utdannet personlig trener og kostholdsveileder. Mille har en avtale med Y215 og tilbyr PT-tjenester i trimrommet i U2.




Rekord for Telenor i Stoltzen 2023

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 1. Okt 2023

Ein rekordstor gjeng fra Telenor nådde toppen av Stoltzen laurdag 30. september. Aldri før har så mange frå Telenor vore samla i verdas brattaste motbakkeløp. Som vanleg var det brattare enn nokon kunne hugse, og til tross for mange advarslar i forkant, kom det som eit sjokk på debutantane  Likevel fullførte alle 49 i fin stil, og gjorde seg fortent til den eksklusive Stoltze-T-skjorta. Det er det vi kaller #råbra!

Ein stolt gjeng fra Telenor samla i tradisjonelt Bergens-vær på toppen av Stoltzen

 

Det var også rekordmange tilreisande frå andre byar i år. Heile 20 av dei 49 på toppen høyrer ikkje til Bergens-kontoret, men kom fra Oslo, Trondheim og Lillehammer for å delta saman med oss i Bergen. Mange var med for første gang. Og det å møte kollegaer på tvers av lokasjonar og avdelingar er ein fantastisk side-effekt av slike arrangement. Mange relasjonar har blitt knytta og styrka gjennom denne helga. Vi i Telesport Bergen håper enda fleire blir med sine lokale idrettslag og tar turen til Stoltzen neste år.

For andre år på rad vart Jørgen den raskaste av alle fra Telenor. Til tross for tung maraton-trening i kroppen forbedra han tida til 11:14, og klatrer dermed opp på 2-plass på den offisielle Telenor-rankingen. Så da blir det nok eit nytt forsøk på å ta rekorden neste år. 

Christer tok også turen til Stoltzen for 2. gang og var tydelegvis godt forberedt. Ei forbedring av sin eigen Telenor-CTO-rekord med over 1 minutt er sterkt. Sterkt var det også at dei aller fleste i Technology-leiinga stilte saman med Christer og fekk sitt første møte med Stoltzen. Eit par av dei tok også sjansen på å vere raskare enn sjefen til toppen.

Ser vi på resultatlistene, så var det i år Hugo Olsen og Frode Nyhammer som fekk dei beste plasseringane i sine klasser. Dei vart begge nr 9. Beate gjorde det også godt i sin 15. Stoltzen-start med ein 10. plass i sin klasse. Imponerande var det også av Susanne som var med for første gang og vart nr 11 i kvinner 18-34 år. Dette er den største kvinneklassen med over 600 deltakarar og blant dei også eliteutøvarar med VM-gull fra tidlegare i år. Også ein fantastisk 22. plass i same klasse til Rebekka.

Klart til start 11:00:20

 

Dei fleste av oss har ingen ambisjonar om å hevde oss på resultatlistene, men litt samanlikning mot kollegaer, og ikkje minst mot eigne tidlegare resultat blir gjerne. Og Stoltzen gir ærlege tilbakemeldingar kvart år på korleis forma har utvikla seg sidan året før. Alternativa er stigande eller synkande trend...

 

Men viktigare enn idrettsprestasjonar og resultat er det sosiale og meistringa som alle kan oppleve i Stoltzen. Sjølv om nokre brukar meir enn dobbelt så lang tid som andre blir vi likevel samla i mål til lagbilde i løpet av kort tid. Og det korte løpet gjer at alle raskt hentar seg inn og er klare til tradisjonelt After-Stoltz i Sandviken der vi får servert rikeleg med mat og drikke. Og der har alle like store sjansar til å vinne premiane vi trekker ut blant deltakarane. Vi vil gjerne ha med oss enda fleire av dei som ikkje ønsker å ta konkurransen så høgtidleg, eller som føler at forma ikkje er heilt som for 10 eller 20 år sidan, men som likevel stiller opp og konkurrer mot seg sjølv. Og ikkje minst setter vi pris på alle som bidrar til den gode stemninga på After-Stoltz og After-After-Stoltz. For Stoltzen er ikkje ferdig når vi går i mål. Den gode stemninga fra toppen varer heile dagen. Etter offisielt After-Stoltz som Varegg arrangerer for oss,  er det også tradisjon med After-After-Stoltz for Telenor i bydelspuben Dr Wiesner. På laurdag fortsatte også ein del til After-After-After-Stoltz i Bergen sentrum.

28. september 2024 er vi nok klare igjen, så sett eit kryss i kalenderen!

På Stoltzen sine sider finn ein også alle dei offisielle bilda og resultat.

Våre deltakarar ligg her: http://www.stoltzen.no/bilder/2023/klubb/telenortelesportbergen.html

Resultata våre finn du her: http://stoltzen.no/resultater/2023/resklubb_336.html




Telesport i toppen i Ti-På-Topp

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 2. Sep 2023

Det er fortsatt 2 mnd igjen av Ti-På-Topp og mange mulegheiter til fine haustturar. Det er heile 38 som har registrert seg for Telesport i Ti-På-Topp Bergen og så langt har 836 turar blitt gått. Det gir eit snitt på 22 og betyr at vi er nr 4 på den offisielle bedriftslista. Men ser vi på resultata til bedrifter med meir enn 15 registrerte er vi heilt på topp. Og om vi ser på totalpoeng er vi nr to på lista over alle, kun 39 poeng bak Multiconsult, men dei har til gjengjeld 52 deltakarar mot våre 38. Alt i alt imponerande innsats av Telesport, og kjenner eg gjengen rett vil vi fortsette å samle poeng heilt ut oktober, så kanskje er vi på toppen i fleire kategoriar når sesongen er over. 

Det viktigaste er  likevel fine naturopplevelsar og trening som desse turane gir, og eg håper enda fleire kjem seg ut på tur i haust! Som vanleg kan vi også i slutten av sesongen love at det blir ein del premiar å hente for dei som har deltatt. Skal du vere heilt sikkert på premie bør du besøke alle turmåla, men alle turar vil gi lodd i loddtrekninga, så alle har mulegheiter til å vinne fine premiar. Og har du registrert seg som deltakar, men ikkje kome heilt igang eller har gløymt registreringane, så er det heller ikkje for seint. Det er nok av turmål å velge mellom, både korte og lange turar. Nokre av turane fungerer også fint når det er vått og mørkt.


Ti-På-Topp Bergen pr 2. september 2023 kl 12.

 

I Ti-På-Topp Askøy/Øygarden hevdar vi oss som vanleg sterkt i konkurransen. Pr no ligg vi som nr to i lagkonkurranse bak Intermec. Dei har kontor rett ved Brikafjellet på Askøy og det går rykter om at insjekkingssirkelen på Brikafjellet var så stor tidlegare i sesongen at dei kunne sjekke inn fra lunsjrommet. Eg veit ikkje om det stemmer, men no må ein i alle fall opp på Brikafjellet for å sjekke inn, og kanskje har vi ein sjanse til å ta innpå utover hausten? No ligg dei ca 5 snittpoeng foran oss, og det er vel ikkje umuleg for våre 10 deltakarar å ta inn i løpet av september og oktober?

Ti-På-Topp Askøy/Øygarden pr 2. september 2023 kl 12

 

God tur til alle! Hugs at kveldane blir mørkare, så ta gjerne med ei lite lykt i sekken eller lomma slik at du kjem trygt fram. Og ta gjerne med ein venn eller kollega på tur!




Spennande finale i Telenor Games

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 27. Aug 2023

Som kjent var det rekordjamnt før finalen. Kun 3 poeng skilte dei tre øverste laga, TelenorKAMeratene, B-laget og Aksessalliansen etter 5 øvelsar. Og bak jaga Team Top Floor. I finalen vart det som vanleg kjempa om opp til 20 poeng og spenninga var stor når poengsummane etter Rebusvandringa vart annonsert (Les alt om rebusvandringa på linken).

Etter ein uhyre spennande finale gjekk B-laget heilt til topps i Telenor Games 2023, og dei sikra seg med det vandrepokalen og kan nyte synet av lagnamnet på pokalen i sona på Kokstad heile det neste året. Med dette har også B-laget vunne Telenor Games to år på rad. Gratulerer!


Aksessalliansen var kun 1 poeng bak etter 6 øvelsar, men måtte altså ta til takke med 2. plass. Likevel ein fantastisk innsats og gode resultat denne sesongen. Med seier i siste runde sikra Team Top Floor nok ein gang ein pallplass i Telenor Games. Denne sesongen var det med eit nødskrik etter at TelenorKAMeratene hadde levert veldig sterke resultat gjennom heile sesongen, og Team Top Floor har innimellom slitt med å stille fullt lag. Men i finalen kunne dessverre ikkje TelenorKAMeratene stille lag i det heile tatt og vart ståande med 0 poeng. Likevel berga dei ein 4.plass foran Lag X og Signalling Storm. Alle resultata kan studerast i figur og tabell under.

Alle poengsummane gjennom heile sesongen samla i ein tabell.

 


Topp-3-laga vart belønna med gavekort på Splitt Sportsbar der dei kan bygge laget vidare og kanskje perfeksjonere seg i bowling, dart eller shuffleboard

I Telenor Games er innsats og deltaking viktig og alle skal ha ein sjanse på premiane. Derfor vart det også i år gjort ei trekning blant laga utanfor topp-3, og premien er den same som vinnarlaget får. Og ikkje minst feira vi heile Telenor Games sesongen og den fantastiske innsatsen fra alle laga med mat og drikke og god stemning i Cornerteateret etter Rebusvandringa.

I trekninga var det Lag X som trakk det lengste strået og som dermed fekk same premie som vinnarlaget.

 


Laga er i ferd med å samlast i Kongesalen i Cornerteateret, mens vi ventar på pizzaservering og kåring av vinnarar. Og i bakgrunnen jobbar juryen for Rebusløpet på spreng.

 

Påmelding til ny sesong av Telenor Games startar snart. Da håper vi enda fleire enn dei 54 som var med i år melder seg på. Det vil vere muleg å melde seg på lagvis eller som enkeltdeltakar og bli tildelt eit lag. Følg med på annonsering og registrer deg for neste sesong!




God stemning på årets Rebusvandring

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 27. Aug 2023

Rebusløp eller rebusvandring, dvs ein kombinasjonen av rebusoppgaver og byvandring, har blitt ein tradisjon og har snart pågått i "manns minne" med litt ujamne mellomrom. Fredag viste byen seg igjen fra si beste side og laga ei flott ramme rundt arrangementet. For andre år på rad var dette også siste konkurransen i Telenor Games sesongen og premieutdeling og den sosiale samlinge etter rebusløpet vart dermed ei kombinert feiring av rebus og Telenor Games.

Deltakarane samla ved Den Blå Steinen før start

Som alltid vart laga delt inn og oppgavene delt ut ved Den Blå Steinen. I år var det 6 lag og totalt 33 deltakarar med (i tillegg til arrangørkomiteen). I oppholdver og fin sommartemperatur storma mange av laga til nærmaste uteservering for å sette seg inn i oppgavene og løyse flest muleg av rebusane.

Team Top Floor går systematisk til verks og har merka av alle måla i kartet før dei legg ut på vandringa

Med eit par feilskjær og litt virring fram og tilbake viser det seg at løypa blir 7-8 km før målet er nådd i Cornerteateret på Møhlenpris. For dei som synes dette høyres avskrekkande ut så kan vi røpe at arrangørkomiteen alt ser på korleis løypa kan gjerast kortare neste år. I tillegg er det jo ulike strategiar blant laga på korleis ein kan besøke alle postane. Aksessalliansen løyste avstandsproblema med El-sykkel og det var tilløp til diskusjonar mellom laga som møttes rundt omkring i byen om dette kunne vere innanfor reglementet...


Ved Nøsteboden pågår det intens telling av tagger i borden over inngangen. Samtidig blir det spekulert i om det er riktig dør og om både øvre og nedre bord skal tellast. Dei erfarne deltakarane tar bilder som bevis i tilfelle det blir krangel med komiteen om kva dør som er riktig og kva som er taggar og ikkje.

 

 

Er det 31 eller 32 trinn i Dragefjellstrappen? Og bllir det samme resultat om ein teller fra bunnen som fra toppen? Og kva er eit trinn no igjen? Deltakarane må løyse mange oppgaver i rebusvandringa.



 

Mens nokre av laga reinskriv svara på uteserveringen ved Cornerteateret, trekker andre inn i Kongesalen der komiteen har dekka opp med kvite dukar på borda og snacks til utslitte deltakarar. Og mens komiteen jobbar med å rette svara kan deltakarane fylle opp energilagera og kikke på premiebordet.

 

Spenninga steig når oppgavene vart gjennomgått og resultata publisert. Og det vart etterkvart ganske folksomt på premiepallen da det viste seg at Aksessalliansen og B-laget delte 3. plassen med 37 poeng. Like foran med 38 poeng kom Lag X, og heilt på toppen med imponerande 40 av 42 poeng kom Team Top Floor, og dei kunne dermed forsyne seg først fra premiebordet. Under ser vi alle resultata, som da også danna grunnlaget for samandraget i Telenor Games.




Arrangørkomiteen mottok ein velfortent takk og blomsterbukett fra Telesport som takk for eit flott arrangement og ein fantastisk jobb i forkant og under arrangementet. Stor takk til Beate, Asbjørn, og Sverre!

Når det blir ny rebusvandring er ikkje bestemt, men vi håper det blir også neste år! Som annonsert tidlegare er det opent for fleire personar i komiteen, så kan du tenke deg å vere med på å tenke ut oppgaver til neste år så er det berre å gi beskjed til styret eller ein av dei i komiteen. Og ser det gøy ut å delta, så er det berre å sette av datoen så snart den blir annonsert og melde seg på!




Resultat Telenor Games Dart og status før siste runde

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 24. Aug 2023

I forbindelse med at vi har fått elektronisk dartskive på møterommet i 4etg, ønsket vi å gjøre dette til en konkurranse i Telenor Games. Øvelsen pågikk i perioden 03.07.23 til 18.08.23. 

Lagene skulle spille 16 runder hver og de to lagene med høyest score kom til en avgjørende finale.

Finalen ble spilt mellom TelenorKameratene og Aksessalliansen. Og her var det Aksessalliansen som trakk det lengste strået med seier 647 mot 569 poeng.

Gratulerer så mye til Aksessalliansen :)

Resultatlister Dart:


NB: husk at det er mulighet for å spille online turnering med andre lokasjoner rundt om i landet som har tilsvarende skive.

I forhold til sammendraget så går det mot en uhyre spennende finaledag med rebusløpet imorgen! Veldig jevnt i toppen med Telenorkameratene på 86p, B-Laget 85p og Aksessalliansen med 84p.

Lykke til imorgen alle sammen :)





Premier for Sykle til jobben

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 23. Aug 2023

Ein liten gjeng fra Telesport vart med på Sykle til jobben aksjonen som vart annonsert i vår. Over 1000km vart registrert i løpet av aksjonsvekene i mai/juni. Og enda meir aktivitet er sikkert ikkje registrert. Uansett er alt som bidrar til aktivitet postivit og Telesport vil trekke ut eit par stykker som får ein liten premie for innsatsen.


Trekninga skjer i vitners nærvær i forbindelse med samlinga etter rebusløp fredag 25.8.  Under ser vi dei med vinnarsjanse i tilfeldig rekkefølge. Neste år blir det kanskje enda fleire som deltar?

T




Sesong-avslutning og premieutdeling i Telenor Games

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 11. Aug 2023

Som annonsert blir det sesongavslutning for Telenor Games fredag 25. august. Da avslutter vi siste øvelse (rebusløp) og så snart resultata der er klare vil resultata for heile sesongen bli rekna ut og vi kan kåre vinnarlaga og starte feiringa. I tillegg til premiering av topp 3, blir som vanleg den finaste premien trekt ut til eit tilfeldig lag blant alle dei andre deltakarlaga. Så her blir det spenning for alle heilt til siste slutt. Det er også slik at det fortsatt gjenstår opp til 40 poeng som er muleg å ta på dei siste to øvelsane. Den pågåande dart-konkurransen blir avslutta i same veke som rebusløpet. Etter 4 øvelsar er det veldig jamt og mykje kan skje i kampen om dei siste 40 poenga. Så her gjeld det for alle å mobilisere laget sitt til ein siste innsats denne sesongen.

Samanlagtresultat etter 4 øvelsar

Sesongavslutning betyr også fest og feiring. I år skjer dette i Kongesalen i Cornerteateret. Der har vi vårt eige lokale der vi ordner oss sjølv med bestilt pizza og snacks, og vi har tilgang til bar/servering fra Cornerteateret. Hugs at alle som skal vere med må melde seg på her.

Den siste øvelsen er altså rebusløpet. Dette blir arrangert av ein uavhengig komite og er opent for deltaking for alle medlemmer, også dei som ikkje deltar i Telenor Games. Det betyr at i utgangspunktet vil Telenor Games laga vere eigne lag i rebusløpet. Ein kan ta med reservane og dermed vere fleire enn 4 på laget. Dei laga som ikkje klarer å stille fullt lag kan bli supplert med deltakarar som ikkje høyrer til laget slik at dei fleste laga er minst 4. Ved svært få deltakarar kan også to Telenor Games lag bli slått saman. Dei vil da få lik score i Telenor Games rangeringa. Dersom det er mange uavhengige deltakarar kan det også bli fleire lag med i rebusløpet. For poengscoren i Telenor Games vil det vere rangeringa blant Telenor Games laga i rebusløpet som teller. Plassering for øvrige lag og antall øvrige lag vil ikkje påverke poenga i Telenor Games. Der vil det som vanleg blir resultatpoeng på 12, 10, 8, 7, 6 osv i tillegg til deltakarpoeng.

Minner da også om den pågåande dart-konkurransen på den nye elektroniske dartskiva som blir øvelse nr 5 i denne sesongen. Konkurransen utføres i perioden 03.07.23 – 18.08.23 hvor hvert lag tar turen innom møterommet og kaster 3 piler a 16 runder. Vi benytter spillmodusen «Practice» via app VdartsGame. Hensikten er å oppnå så høy score som mulig. Detaljer om konkurransen og bruk av dart-skiva er distribuert på epost. Etter opptelling av resultatene sikter vi oss inn på et finalespill i uken før selve avslutningskonkurransen i Telenor Games. Det betyr altså at finalen i øvelse nr 5 blir avvikla mellom 21.8. og 25.8.





Rebusløp

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 10. Aug 2023

Fredag 25. august fra kl 17:30 er det klart for rebusløp igjen. Hugs å melde deg på så snart som muleg HER (link).

Arrangementskomiteen består i år av Sverre Berg, Beate Rikstad og Asbjørn Handegard - ein erfaren gjeng som har stått bak dette arrangmentet mange ganger.

 

Rebusløpet handler om små enkle (og nokre vanskelege) rebusar.

Rebusløpet begynner kl 17:30 ved den Blå Steinen på Kong Olav Vs Plass. Fra ca kl 20 forventar vi at laga kjem til målområdet der det blir kåring av vinnarar og premieutdeling. I år blir dette Kongesalen i Cornerteateret der vi vil ha vårt eige lokale. Dette blir også sesong-avslutning på Telenor Games med premieutdeling og servering av mat og drikke. Arrangementet, inkludert servering, er gratis for alle medlemmar!

For dei som er ukjent med Telesport Rebusløp, så er det ein lagkonkurranse der deltakarane blir satt saman i lag og får eit sett med rebusoppgaver. For kvar oppgave skal ein typisk finne fram til ein plass eller adresse i Bergen (innanfor eit nærmare definert kartområde) ved å løyse rebusen.  I tillegg er det eit spørsmål som ein vanlegvis ikkje finn svar på utan å gå til den aktuelle plassen. I tillegg til kreative evner for å løyse oppgavene, må laget også legge opp ein strategi for å løyse flest muleg oppgaver og bevege seg til alle plassane innanfor tidsramma. Og helst må ein kunne finne fram på eit kart. Kanskje dukker det også opp andre typer oppgaver... Det veit berre komitèen.

Her er eit par eksempel på rebus-oppgaver fra tidlegare år:





Bryggen i Bergen på Strava i ny Telenor Games konkurranse

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 18. Jun 2023

Kl 16:15 mandag 6. juni fekk alle laga i Telenor Games utdelt dette bildet av Bryggen og oppgava var å gjenskape dette i bildet i Strava ved å gå (eller jogge) ei løype på 5 km. Resultatet måtte vere levert innan 90 minutt.  Å gjenskape dette i Strava viste seg å bli ei stor utfordring for dei fleste laga, og nokre lag streva også både med klokka og km-telling...


Juryen var nøye utvalgt og satt saman med nøytrale representantar fra heile landet. Juryen bestod av regiondirektør for Telenor i Bergen Ørjan Hammersland, TIF styremedlem og Strava-ekspert fra Trondheim Sol Hagen og TIF-leiar Torbjørn Bekkelien fra Gjøvik. Jurymedlemmane har avgitt sine stemmer uavhengig av kvarandre og utan å vite noko om kva lag som stod bak dei ulike bilda.

Under finn du kartbilda fra alle laga. Om ein ikkje kjente til oppgava og skulle gjette på kva bildet forestilte er det ikkje sikkert alle hadde gjetta på Bryggen umiddelbart, men med kort tid tilgjengeleg og vanskeleg vegnett er det slett ikkje verst resultat. Og innsatsen var formidabel!


Aksessalliansen

 TelenorKAMeratene Lag X
 B-laget Signalling Storm
Telesnuppene
Team Top Floor

 Volumgjengen klarte dessverre ikkje å stille lag denne dagen, og har derfor ikkje levert.

Juryen si vurdering var ganske samstemt på kva som var dei beste resultata. Team Top Floor og Telesnuppene fekk 7 eller 8 poeng fra alle jurymedlemmane. Nedover på lista er det jamnare, men Lag X er ganske klar nr 3 og nederst er det liten tvil om at det var Signalling Storm som var minst likt i juryen.

Men det viste seg at dei andre kriteria, tid og distanse, slo ganske dramatisk ut for dei to topplaga etter jury-stemmene, så resultata over blir kraftig justert når alle faktorane tell med. Team Top Floor trudde oppgava skulle leverast klokka 18:00, og endte da opp med 14 minuspoeng pga innlevering kl 17:59. Også Telesnuppene leverte nokre minutt over tida. Dei fleste laga leverte ei løype på nøyaktig 5 km, men alle dei tre beste laga fra jurystemmene pådrog seg faktisk minuspoeng ved å avvike fra 5 km. Team Top Floor leverte 4.69 km, Telesnuppene gav seg ikkje før dei var oppe i 5.37 km, mens Lag X gjekk på ein kjempesmell med 2.82 km og 21 minuspoeng!

Dermed vart det ein veldig jamn konkurranse der Aksessalliansen klatra heilt til topps og er dermed historias første Telenor Games mester i Strava Art! Telesnuppene beholdt 2. plassen og var berre 1 poeng bak Aksessalliansen. Like bak kom B-laget og TelenorKAMeratene på delt 3. plass.

Eit par av laga fekk ikkje full utelling på deltakarpoenga, men det endra ikkje på rekkefølgen, og dermed har vi denne totalscoren på denne øvelsen:

(Reglane for konkurransen finn ein her)

Etter den 4. runden i denne sesongen av Telenor Games har det blitt enda jamnare, og spenningar er fortsatt stor fram mot finalen 25. august.





Ny øvelse i Telenor Games

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 15. Mai 2023

No er det straks klart for ein heilt ny øvelse i Telenor Games. Denne gangen skal vi prøve oss på ein variant av "Strava Figure running". (Google dette for å få ein ide om kva det dreier seg om).

Konkurransen blir mandag 5. juni kl 16.

Sidan dette er ein heilt ny øvelse vil det bli spennande å sjå korleis poengreglar og rangering slår ut, men vi trur at dette uansett blir ein gøy opplevelse og noko laget kan vere saman om å løyse.

Konkurransen går ut på at laga møter opp på Telenor Kokstad og får utdelt eit bilde. Så skal ein i løpet av konkurransetida på 90 min planlegge ein gå/løpe-tur som skal loggast i treningsappen Strava og resultere i eit bilde på kartet som er mest muleg likt det utdelte bildet.

F.eks. kunne ein fått udelt eit bilde av ein hai som dette:

Det innleverte resultatet kunne da f.eks. blitt noko slikt:

Eg vil tippe at resultata vil ha ganske variabel kunstnerisk kvalitet for oss som er nybegynnarar på dette og i tillegg vil ha kort tid på oss til å planlegge og gjennomføre. Det vil i tillegg vere eit krav at løypa skal vere ca 5 km lang.

Ein jury vil rangere kartbilda etter kor bra dei besvarer oppgava (figur som er lik bildet). Det vil vere ei subjektiv bedømming fra kvar person i juryen. Sidan vi er 8 lag i årets sesong vil kvar person i juryen gi poeng fra 1-8. Med 3 personar i juryen kan det beste laget dermed oppnå 24 poeng.

I tillegg skal løypa altså vere 5 km lang. Avvik fra dette gir 1 minuspoeng pr 100 meter avvik (med avrunding nedover slik at 4900-5100 meter gir null minus. 4800-4899 eller 5100-5199 gir 1 minus osv. I tillegg blir det poengstraff om innleveringa skjer for seint. Her blir det 1 minuspoeng pr påbegynt minutt etter fristen.

Av andre reglar ønsker vi at alle på laget må gjennomføre løypa og gjennomføringa skal skje på beina. Bruk av sykkel, bil osv er altså ikkje tillatt, men ein velger sjølv kvar løypa skal starte og slutte. Og alle må sjølvsagt tenke trafikksikkerheit. Hugs at vi har 4-felts vegar nær Telenor som ikkje kan kryssast.

Av forberedelsar må ein altså sørge for at minst ein på laget har Strava installert på ein telefon.

Etter runden med curling har det jamna seg litt ut i samandraget i Telenor Games, og spenninga er fortsatt stor. Det er fortsatt fleire øvelsar igjen og vi siktar oss no inn mot finale fredag 25. august. Så sett gjerne av den datoen alt no!





Påmeldingsfristen for Stoltzen nærmar seg

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 14. Mai 2023

Vi må låse antall plassar vi disponerer i Stoltzen i løpet av kort tid og har derfor satt ein påmeldingsfrist 20. mai for å vere garantert plass. Er du i tenkeboksen, eller har gløymt fristen, så er tida inne til å registrere seg no. Ser du denne litt seint pga fridagane i mai, så får vi med registreringar også mandag 22. mai.

Det er alt omkring 30 som har registrert seg, noko som eg trur er rekord så tidleg på året. Frå Bergen har vi desse på lista: Helge, Svein-Magne, Mariann, Asbjørn, Per-Arne, Nina, Marius, Hugo, Bjørg, Frode, Frode Per, Geir, Christian, Grethe, Beate, Vidar, Sverre, Erling, Stian, Arne Johan, Christi. Savnar du deg sjølv eller kollegaer her, så gjelder det å ta kontakt for å få registreringa i orden. Frå andre lokasjonar har vi bl.a. Jørgen, Sol, Eva, Joakim, Terje, Jon, Christer og eit par til som er svært nær å melde seg på. Uansett blir dette ei fin samling av folk på tvers i Telenor med det sosiale og idrett i fokus.

Link til info og påmelding.






Til topps i Ti På Topp Vinter

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 9. Mai 2023

Telesport Bergen gjekk heilt til topps i bedriftskonkurransen i Ti På Topp Vinter. Vi er øverst på lista både i snittpoeng pr deltakar og i totalpong. Det er ikkje verst i konkurranse med sterke konkurrentar som DNB, BIR og Helse Bergen! Stor takk til alle som deltok for Telesport!


Onsdag 10. mai kl 12 blir det trekning av internpremiar blant alle fra Telesport som deltok. Kvart poeng ein har samla gir eit lodd. Det betyr at det blir 499 lodd i trekninga. Topp tre hos oss var Åshild, Anne Elisabeth og Beate. Særleg har Åshild gjort ein fantastisk innsats med meir enn dobbelts så mange poeng som nr to på lista vår. Og Åshild er også nr to blant alle deltakarane i Bergen! Onsdag blir det altså trekning av premiar, og med 187 lodd  i potten burde Åshild sine sjansar vere gode... Men vi trekker fleire premiar, så alle vil ha gode vinnarsjansar. Møt opp utanfor kantina på Kokstad kl 12, så får du med deg den spennande trekninga på direkten.

Alle med minst 15 poeng er også med i trekning av hodelykter fra Vestland Bedriftsidrettskrets.

Det er slutt på vinter og mørke kveldar. No er det lyst til nesten midnatt og ordinær Ti på Topp starta 1. mai. Det er alt 33 fra Telesport som er i gang i Bergen og 8 har meldt seg på i Askøy/Øygarden. Er du ikkje påmeldt enda, så er det ikkje for seint. Sjekk korleis du kjem i gang her: https://telenor-il-bergen.idrettenonline.no/next/blog/post/218465/ti-pa-topp-2023?ispage=true





Møt Telesport på Kokstad onsdag 10. mai

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 7. Mai 2023

Onsdag 10. mai blir det Telesport-stand i Telenorbygget på Kokstad. Vi står utanfor kantina, så kom gjerne innom før eller etter lunsj. På standen vil du møte representantar fra styret og nokre av gruppeleiarane. 

Vi slår gjerne av ein prat, svarer på spørsmål og tar imot innspel. Du vil også finne informasjon om det som skjer i Telesport. Du kan også ta ein titt på noko av tøyet vi tilbyr, melde deg inn i bedriftsidrettslaget eller kanskje melde deg på Stoltzen. Alle som er innom standen kan også bli med i trekning av eit par fine premiar i eit gratis-lotteri. Kl 12 blir det også trekning og premieutdeling etter Ti på Topp Vinter som nyleg er avslutta. Alle som har deltatt har har da mulegheit til å vinne premiar.


Fra fjorårets stand

 




Ti på Topp 2023

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 27. Apr 2023

1. mai er like om hjørnet, og med det ein ny sesong av Ti på Topp! Telesport tilbyr gratis deltaking i Ti på Topp til alle våre medlemmar. Vi håper dette vil gi mange inspirasjon til å kome deg ut på tur. Du får tilgang til kart og vegbeskrivelsar til turmål, og det er ein fin måte å bli kjent med nye turar på. Også ein mulegheit til å gjere noko saman med kollegaer, og ikkje minst ein fin måte å få litt variert trening på.

Eit av dei høgste turmåla i år er Austefjellet

 

I år som i fjor kan du i tillegg til dei fine opplevelsane og trim få med deg nokre premiar. Bedriftsidrettskretsen deler ut ein del premiar, bl.a til alle som besøker ti forskjellige turmål. Vier også med i konkurransen mot andre bedrifter. I tillegg vil vi som ein ekstra motivasjon dele ut nokre internpremiar i Telesport, både til dei ivrigaste og til dei heldigaste. 

Ein av turane i år er Stoltzen, så kombinasjonen av trening til Stoltzekleiven opp og Ti på Topp blir vinn-vinn. Hugs også påmeldinga til Stoltzen.


Korleis kjem du i gang?

Det enklaste er å bruke Ti på Topp appen. Om du ikkje har installert den alt, så begynner du med dette.

I påmeldingsprosessen vil du ha behov for betalingskoden. Den vart sendt på epost til alle medlemmar 27. april ca kl 18:00 fra Telesport Bergen. Mangler du koden, ta kontakt med nokon i styret i Telesport.

I appen går du til menyvalget "Finn en konkurranse" og velger "Bli med" på aktuell konkurranse.

Pass på å velge "Bedrift" som type deltakelse, og "Telesport Bergen" som bedrift.

Når du kjem til "Velg pris"  bruker du rabattkoden som gir deg gratis deltaking.

Og så er du i gang. Merk at det er ulik kode for Bergen og Askøy & Øygarden.

Du finn meir info her:

Ti på Topp Bergen

Ti på Topp Askøy & Øygarden

Det kan også vere lurt å følge Ti på Topp på Instagram og Facebook. Der blir også turmåla annonsert fram mot 1. mai.




Sykle til jobben 2023

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 18. Apr 2023

Sykkelgruppa drar i gang deltaking i årets Sykle til jobben aksjon. Interne og eksterne premiar muleg for dei som deltar:

Hei alle Telesportere!

«Sykle til jobben er en årlig kampanje med mål om å få flest mulig i aktivitet. Kampanjeperioden er fra 3. mai til 16. juni. Dette er en lavterskel, sosial, miljøvennlig, unik og morsom konkurranse.»

 Telesport ønsker at du melder deg på! Registrer deg her:

https://www.sykletiljobben.no/competitionv2/CompetitionInfo?cid=882&ref=e8b5eca4-4974-4e28-8e90-886f4dde8f23

Kanskje du allerede har en profil?

 Det er gratis påmelding for alle som bor i disse kommunene: https://www.sykletiljobben.no/p/69803/gratiskommuner

Hvis du bor i en annen kommune, og må betale, så får du dette refundert av Telesport.

 Når du registrerer deg:

  • Min bedrift :      «Telenor Norge»
  • Mitt lag:              «Telesport Bergen». Det er en grense på maks 5 deltagere per gruppe. Lag derfor egne grupper med navn som begynner med Telesport Bergen, gjerne din Telenor Games-gruppe («Telesport Bergen 1», «Telesport Bergen Telesnuppene», …) 

 

Registrer dine aktiviteter i kampanjeperioden, ref retningslinjer som beskrevet på web-sidene (som i prakis betyr at du kan registrere nesten hva som helst av aktivitet)

Sykle til jobben-aksjonen har premier utover våren. I tillegg vil Telesport Bergen bidra med premier. Hva det blir, og regler for premiefordeling, er ikke bestemt ennå. Men det blir loddtrekning, og til en viss grad så vil du få flere lodd i potten dess mer aktivitet du registrerer.

 

Mvh

Telesport Bergen

Ole Jostein Ressem






Bestilling av Telenorprofilert tøy med 65% rabatt

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 30. Mar 2023

I påska opnar Webshopen for bestilling av Telenor-profilert tøy, dvs TrimTex treningstøy med Telenor logo og fargar.

Det har tidlegare blitt antyda at rabattordningane kunne bli endra i år, og no har vi fått dei nye reglane fra TIF. Det er slutt på dei individuelle rabattkodane. I staden får vi ein generell rabatt på 30% fra Trimtex i vår webshop. I tillegg får medlemmane ein rabattkode som gir 50% rabatt ved utsjekk (dvs eit beløp som blir dekka av TIF/Telesport). Om ein kjøper eit plagg med ordinær pris kr 1000,- blir altså prisen ein må betale kr 350,-. Det betyr at her kan ein spare store beløp ved å utnytte denne medlemsfordelen.

I år er det også nytt design så kanskje ein grunn til å kikke ekstra etter om det er noko ein har behov for (eller lyst på). Sjå eksempel under. Underdelane er nokså nøytrale i svart og passer til det meste.


Alle medlemmar vil få tilsendt informasjon og rabattkode når bestillingsvinduet opnar. Mest sannsynleg fra 3. april. Bestillingsfristen er søndag 23. april. Det er ikkje muleg å bestille etter dette. Bestill helst i god tid. Da har du mulegheit til å få hjelp i tilfelle du får problemer med innlogging e.l.

Informasjon om innlogging i webshop og rabattkode for medlemmar av Telesport Bergen vart sendt på epost tirsdag 4.4. kl 23:35. Epost avsender var "Telesport Bergen <ikke-svar@email.idrettenonline.no>". Emnefeltet var "Rabattkode fra Telesport Bergen til Trimtex Webshop". Dersom du ikkje har mottatt epost eller har andre problemer kan du kontakte Helge Ytre-Hauge.




Resultat Telenor Games Curling

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 24. Mar 2023

Vel gjennomført Curling.

Håper alle klarte å holde seg på beina på glattisen og gangsperren nå etterhvert har gitt seg :-)

Det var TelenorKAMeratene som ble den store vinneren med seier i alle 3 kampene. Vi gratulerer!!

Poeng fordelingen på resten er vist i tabell under:





Stoltzen og After-Stoltz 30. september 2023

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 23. Mar 2023

Da er kontrakten med Varegg signert og vi opnar opp påmeldinga for Stoltzen 2023. Dette blir truleg årets største arrangement for Telesport og vi ser også fram til å møte deltakarar fra andre Telenor-lokasjonar i Stoltzekleiven Opp og After-Stoltz.

Påmelding og tildeling av plassar skjer internt i Telesport på denne linken: Stoltzekleiven Opp med Telesport

For å vere sikker på plass må du registrere deg før 20. mai. Starttidspunktet vårt blir ca kl 11, laurdag 30. september. Hugs å markere i kalenderen din så ikkje du gløymer det når andre ting dukker opp. 

Etter løpet samlast vi til "After-Stoltz" i eit lokale ikkje langt unna. Der sørger arrangøren Varegg for at vi får servert varm mat og kald drikke. I tillegg blir det trekning av premiar blant Telesport-deltakarane og kanskje ein filmsnutt med glimt fra løpet. Vidare utover dagen kan ein fortsette det sosiale saman med kollegaer fra heile landet.

For deg som ikkje har deltatt før så er Stoltzen ein kjempeopplevelse du bør få med deg. Telenor og Telesport har hatt dette som eit av dei viktigaste arrangementa dei siste åra. Normalt har vi stilt 40-50 fra Telenor. Nokre år også med deltakarar fra andre lokasjonar. Totalt har vi vore meir enn 130 deltakarar dei siste åra. Nokre går veldig fort, ned mot 10-11 minutt, mens andre har brukt over 40 minutt. Dei fleste ein plass i mellom, og det varierer naturleg nok fra år til år. Uansett er det ein kort tur som alle kan klare. Det er tungt og bratt og kan vere litt vondt mens det står på, men det går veldig fort over og blir ikkje sittande i kroppen slik som lenger løp kan gjere. Derfor er det for dei fleste ein super opplevelse å tenke tilbake på, og som regel er godfølelsen der etter kort tid når vi samlast til After-Stoltz. Samtidig er det for mange ein fin motivasjon for trening gjennom sommaren og hausten, og eit fint sosialt samlingspunkt både på løpsdagen og fellestreningar i forkant. I år har vi fått signal om at fleire kollegaer fra andre lokasjonar er interessert, så dette er også ein fin mulegheit til å bli kjent og få nye kontakter på tvers i Telenor. Vår CTO har annonsert si deltaking i år som i fjor, og kanskje blir det også fleire fra Norgesleiinga som blir med.

Fram til 20. mai vil altså alle medlemmer i Telesport Bergen som melder seg på vere garantert plass. Vi ønsker også svært gjerne deltakarar frå bedriftsidrettslaga på dei andre Telenor-lokasjonane, og vi har satt av plassar til dette slik at alle som ønsker kan melde seg på. Ved svært stor interesse må vi ta eit lite forbehold om at vi får utvida deltakarkvoten frå løpsarrangøren Varegg, men i praksis trur vi at vi kan garantere plass til alle som melder seg på innan 20. mai. For tilreisande oppfordrar vi at du undersøker med ditt lokale bedriftsidrettslag mulegheitene for å søke om reisestøtte eller om nokon planlegger felles reise.

Artikkelen med praktisk informasjon om fjorårets arrangement beskriver ganske godt opplegget også for 2023, sjølv om enkelte detaljar kan endre seg.

Vi i Telesport Bergen veit at mange spreke kollegaer blir med. Vi håper også at vi får med enda fleire av dei som ikkje ønsker å ta konkurransen så høgtidleg, eller som føler at forma ikkje er heilt som for 10 eller 20 år sidan, men som likevel stiller opp og konkurrer mot seg sjølv, og ikkje minst dei som bidrar til den gode stemninga på After-Stoltz og After-After-Stoltz. Bli med å bidra til at dette blir ein minnerik dag for deg sjølv og andre!

Har du spørsmål er det berre å ta kontakt med nokon styret i Telesport.

Hugs påmeldinga! Velkommen i Stoltzen!

Her er gjengen fra i fjor like etter målgang

 





Gratis treningsveiledning: oppstart onsdag 22.3

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 21. Mar 2023

Takk for god oppslutning om treningsveiledning!  Vi setter i gang allerede førstkommende onsdag 22.3.

Det er fortsatt 1 ledig plass kl 1530 og 3 kl 1630 hvis noen har lyst til å være med : )

Vår treningsveilder Mille skriver:

Det som er viktig nå er at jeg får alle deltakeres epost adresse. Disse bruker jeg utelukkende til å sende invitasjon til Abel appen sånn at alle kan få lastet ned appen (man må ha invitasjons-lenke fra en coach for å gjøre dette). Her legger jeg til en 'økt' i planen til alle, hvor de må svare på et par spørsmål (f.eks. relevante sykdommer/skader, treningshistorikk osv.) så fort som mulig.

Onsdags-øktene legger jeg inn løpende i Abel sånn at dere får et overblikk over treningene og utviklingen deres. Dette er god hjelp og motivasjon i ukens andre seks dager og evt. egentrening :-). Men dette forklarer jeg mer om på et senere tidspunkt. 

 

Ellers tenker jeg at vi tar en kjapp gjennomgang av plan/formål med disse gruppetreningene når vi ses på onsdag. Det er ikke nødvendig å varme opp på forkant da vi tar dette som en del av treningen/læringen. Alle må bare stille i treningsklær og da er vi good to go!




Curling

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 21. Mar 2023


Curling er 3. øvelse i denne sesongen av Telenor Games. Første pulje var på glattisen onsdag forrige veke, og alle laga fekk gjennomført 3 kampar. I dag er det andre pulje som skal koste isen før vi kan oppsummere poenga etter 3 kampar for alle lag.

Under er totalresultata før Curling-runden. Vi ser at B-laget har fått ein forrykande start. For spenninga sin del får vi kanskje håpe at dei ikkje er like gode til å sikte med is under beina.





Prøvekolleksjon fra Trimtex på Kokstad

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 20. Mar 2023

Om ikkje lenge opnar webshopen for bestilling av treningstøy med Telenorprofil. Det vil vere ein del oppdateringar på Telenortøyet i år som kanskje gjer det ekstra attraktivt å bestille nytt tøy. No har du mulegheit til å prøve  tøyet i ro og mak på Kokstad slik at du får riktig størrelse og også får kjent på kvaliteten og utforminga på dei ulike modellane. Merk at prøvekolleksjonen ikkje har Telenor-fargar og logo.

Fram til påske kan du sjå på og prøve treningstøy fra Trimtex. Du finn tøyet ved printerane i Fløy 1, 4. etg. Vi ber om at du behandler det pent ved prøving. Det er ikkje meint til brukstesting og vi må levere det tilbake uten skader og flekkar.


 Under ser du også ei detaljert liste med alle modellane som er tilgjengeleg for prøving.






Fantastisk innsats i Stoltzen 2022

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 12. Mar 2023

Denne glade og stolte gjengen vart avbilda på toppen av Stoltzen 1.10.2022. Saman med over 4000 andre deltakarar gjennomførte vi den 43. utgava av Stoltzekleiven opp. Det var bratt, men alle kom seg opp i fin stil og gjorde seg fortent til den eksklusive Stoltze-T-skjorta.

Dei fleste har vore med før og visste kva dei gjekk til. Beate har flest startar og gjennomførte for 14 gang og vart også nr 4 i si klasse noko som er eit fantastisk resultat. Men heile 6 stykker var med for første gang, blant anna gjestar frå Trondheim og Oslo, og til tross for at dei fleste rapporterte at dei aldri oppdaga dei «flate» partia, kom alle seg opp i god stil. Ein av debutantane frå Oslo var Jørgen, og han vart raskast av alle fra Telenor i år med tida 11:33, noko som er den 4. beste tida gjennom tidene blant Telenor-ansatte. Det er sterkt av ein debutant! Neste år blir det kanskje forsøk på å ta rekorden. Ein som klinka til med ny rekord var vår CTO som også tok turen frå Oslo og satte ny Telenor-CTO-rekord i sitt første møte med Stoltzen. Frode og Ingeborg rykker dermed eit hakk nedover på CTO all-star-lista.

Men vel så viktig som idrettsprestasjonar og resultat er det sosiale og meistringa som alle kan oppleve i Stoltzen. Sjølv om nokre brukar meir enn dobbelt så lang tid som andre blir vi likevel samla i mål til lagbilde i løpet av kort tid. Og det korte løpet gjer at alle raskt hentar seg inn og er klare til tradisjonelt After-Stoltz i Sandviken der vi får servert rikeleg med mat og drikke. Og der har alle like store sjansar til å vinne premiane vi trekker ut blant deltakarane. Etter at 100% av Trondheims-deltakarane (Jon og Terje) vant premiar har det blitt stilt spørsmål om vi bør ha restriksjonar retta mot Trondheimsdeltakarar, men inntil vidare ønsker vi også Trondheim velkommen tilbake i Stoltzen neste år😊. Og det å møte kollegaer på tvers av lokasjonar og avdelingar er ein fantastisk side-effekt av slike arrangement. Vi i Telesport Bergen håper enda fleire blir med sine lokale idrettslag og tar turen til Stoltzen neste år. Vi håper også at vi får med enda fleire av dei som ikkje ønsker å ta konkurransen så høgtidleg, eller som føler at forma ikkje er heilt som for 10 eller 20 år sidan, men som likevel stiller opp og konkurrer mot seg sjølv, og ikkje minst dei som bidrar til den gode stemninga på After-Stoltz og After-After-Stoltz. For Stoltzen er ikkje ferdig når vi går i mål. Den gode stemninga fra toppen varer heile dagen. Etter offisielt After-Stoltz som Varegg arrangerer for oss i Sandviken bydelshus,  er det også tradisjon med After-After-Stoltz for Telenor i bydelspuben Dr Wiesner. På laurdag fortsatte også ein del til After-After-After-Stoltz i Bergen sentrum.

30. september 2023 er vi nok klare igjen så sett eit kryss i kalenderen!


På Stoltzen sine sider finn ein også alle dei offisielle bilda og resultat.

Våre deltakarar ligg her: http://www.stoltzen.no/bilder/2022/klubb/telenortelesportbergen.html

Resultata våre finn du her: http://stoltzen.no/resultater/2022/resklubb_336.html





Innkalling og saksunderlag til årsmøtet i Telesport

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 15. Feb 2023

Da er agendaen til årsmøtet i Telesport klar. ÅRSMØTET BEGYNNER TORSDAG 23. FEBRUAR 2021 KL. 1630. Møtet vil foregå i møterom 16/17, Telenor Kokstad, i Ytrebygdsvegen 215.

Agenda og årberetnignar finn du her: Telesport_Årsmøte_2023_Innkalling_Og_Beretning.pdf

Saksunderlag og andre årsmøtedokument blir også oppdatert og tilgjengeleg her: https://telenor-il-bergen.idrettenonline.no/storage/files?uid=1102474313&pfi=71213

Alle medlemmer skal ha mottatt informasjon om dette pr epost.

Dersom du ønsker å delta digitalt på årsmøtet ber vi om du registrerer namn og epostadresse her: https://telenor-il-bergen.idrettenonline.no/events/p/1000082678/arsmote-telesport-2023 Du vil da motta ein invitasjon med link som gjer det muleg å delta på videomøte. Ein digital møtevert vil sørge for at du kan avgi stemme

Hugs å sjekke at du har betalt medlemskontingenten før årsmøtet!

Etter årsmøtet blir det eit sosialt arrangement med enkel servering av mat og drikke.


 VELKOMMEN!


 For styret i Telesport Bergen

 Helge Ytre-Hauge






Resultat Telenor Games Bowling

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 26. Jan 2023

Her er resultatet av gårsdagens bowling konkurranse.

Vi gratulerer B-laget med seieren, tett etterfulgt av Aksessalliansen og med TelenorKAMeratene på tredje.

Gratulerer også til Eduardo fra Signalling Storm som med 184 poeng hadde høyest score av alle, tett etterfulgt av B-Lagets Thomas på 180.

LagSnittPoeng plassResultatpoengAntall deltagereDeltagerpoengTotal poengTotal plassering
B-Laget14011268201
Aksessalliansen13921048182
TelenorKAMeratene1363848163
Lag X1285648144
Team Top Floor1294736135
Signalling Storm1236568135
Telesnuppene768348117
Volumgjengen99741268