Motivert for Stoltzen 2020? (Oppdatertering: Stoltzen 2020 avlyst!)

Postet av Telesport Bergen den 24. Mai 2020


Eit utval Stoltzen-deltakarar fra Telesport dei siste åra (alle finn du her: http://stoltzen.no/statistikk/index.php?k=Telenor%2FTelesport+Bergen)

(Oppdatering 18.8.2020: Stoltzen 2020 blir avlyst. Les meir i kommentarfeltet under artikkelen)

Arrangementet i Stoltzen siste helga i september har dei siste åra vore blant høgdepunkta og det største fellesarrangementet for Telesport i Bergen. Mange bruker dette som motivasjon til trening gjennom vår, sommar og haust, og prikkar inn toppforma i september. Kva skjer i år? Med Korona-restriksjonar og avlyste arrangement på alle kantar?

Stoltzen er fortsatt planlagt laurdag 26. september, og Telesport Bergen har avtale med arrangøren om reserverte plassar på formiddagen på same måte som tidlegare år. Men på grunn av Korona-situasjonen er det sjølvsagt litt usikkert kva som skjer med arrangementet. Foreløpig er påmelding utsatt. Det har blitt antyda at påmelding kan skje i august, men det er ikkje bestemt og avhengig av retningslinjer fra myndigheiter og idrettsforbund. Sjølv om det er eit stort arrangement, er det relativt få i løypa samtidig. Kanskje aukar det sjansen for arrangement? 

Vi får sjå kva som skjer, men det som i alle fall er sikkert er at vi alle har godt av å kome i gang med treninga! Telesport oppfordrar alle til å holde forma vedlike og forberede seg til Stoltzen som normalt. Vi har vel ingenting å tape på det? Men hugs på alle gode smittevernråd og reglar. Det er ingen grunn til å gå i kø i Stoltzen for å kome i form. Kanskje kan nokre av turmåla i Ti-på-topp vere til inspirasjon? Bratte fjell har vi overalt i Bergen, så dei fleste av oss klarer nok å få opp pulsen i nærmiljøet.

Og skal du i Stoltzen er dette gjeldande råd: Hold avstand - Husk hånd- og hostehygiene - Gå på høyre side - gå på tur når færre folk er ute - Vis hensyn og ikke stress for bestenotering. 

Desse råda gjeld vel uansett kvar du trenar. Lykke til med treninga! Vi kryssar fingrane for ein  fin opplevelse i Stoltzen i slutten av september.


2 Kommentarer

Kommentarer

  • Telesport Bergen

    Oppdaterting fra stoltzen.no torsdag 18. juni 2020 08:38: Hei alle kjære medlemmer av Stoltze-familien, Sommeren er kommet til Bergen og ivrige mosjonister er å se overalt, spesielt i Stoltzen! Vi får mange henvendelser ang årets arrangement, men har dessverre ikke så mange svar å gi. Vi håper fremdeles å kunne arrangere Stoltzekleiven Opp den 25. og 26. september, da med nødvendige justeringer i arrangementet for å kunne overholde de retningslinjer som settes fra helsemyndighetene. Det er imidlertid stor usikkerhet knyttet til hvordan situasjonen vil utvikle seg over sommeren, og hvilke regler som vil gjelde i slutten av september. Det kan bli aktuelt både å endre, flytte eller avlyse arrangementet, usikkerheten er for øyeblikket stor. Vi velger derfor å ikke åpne påmelding før sommeren, og vil ikke åpne denne før vi er trygge på hvilket arrangement vi kan tilby våre deltakere. Ny vurdering vil bli tatt over sommeren, og vi forventer å kunne komme med en endelig beslutning i midten av august. Vi håper at alle har forståelse for at dette er krevende vurderinger, og at vi fremfor alt ønsker å møte våre deltakere med respekt og ansvarlighet. Inntil videre anbefaler vi alle til å holde treningen og motivasjonen oppe, så håper vi å se flest mulig på startstrek i september, dersom det lar seg gjøre! Sportslig hilsen Stoltzekleiven Opp v/ Løpsleder Carl Eilert Macody Lund

    29 juli 2020
  • Telesport Bergen

    Ny oppdatering fra stoltzen.no 18. august: (http://stoltzen.no/index.php?option=com_content&view=article&id=842:lopsleder-carl-eilert-macody-lund&catid=1:stoltzekleiven-opp) Stoltzekleiven Opp 2020 avlyses! tirsdag 18. august 2020 20:22 Med bakgrunn i den pågående smittesituasjon og gjeldende restriksjoner, ser vi oss dessverre nødt til å avlyse årets arrangement. Stoltzekleiven Opp har vært arrangert uten avbrudd, 41 ganger siden oppstarten i 1979, og det er med meget tungt hjerte vi tar denne beslutningen. Vi i arrangørkomiteen har helt fra pandemien kom til Norge i mars, tatt situasjonen på alvor, og valgte tidlig å utsette påmeldingen. Dette ble gjort fordi vi ikke ønsket å havne i en situasjon, hvor vi måtte informere 5-6000 påmeldte løpere om at arrangementet allikevel ikke ble av. Vi ønsket heller ikke å ta imot betaling fra deltakere, mens det enda var stor risiko for å måtte avlyse. Over sommeren har vi fulgt utviklingen tett, men slik situasjonen har utviklet seg ser vi oss dessverre nødt til å avlyse årets arrangement. Vi har i prosessen rådført oss med både idrettsforbundet og smittevern-myndigheter og fått innspill til hjelp i vår vurdering. Følgende momenter har veid tungt for vår beslutning: Smittedugnaden - Utallige andre idrettslag, privatpersoner og næringsdrivende har i løpet av 2020 måttet avlyse sine arrangementer og aktiviteter, da blir det mest riktig for oss å etterfølge det ansvaret andre også har tatt før oss. Folkefesten - Vår ambisjon er hvert år at Stoltzekleiven Opp skal være en skikkelig opptur, med mye folk, heiarop, glade omfavnelser, gruppebilder og generelt stor stemning. Dette ville dessverre ikke ha vært mulig i år. Sikkerhet - Sikkerheten til både til våre funksjonærer og deltakere veier aller tyngst. Hvert år deltar det over 400 personer over 60 år under Stoltzen, og flere av både våre deltakere og funksjonærer befinner seg i risikogrupper eller arbeider til daglig som helsepersonell. Vi mener blant annet derfor at det ikke ville vært ansvarlig av oss å gjennomføre årets arrangement. Vi håper at alle har forståelse for denne beslutningen slik situasjonen er. Vi oppfordrer imidlertid alle til å holde treningen ved like, enten på egenhånd eller sammen med gode kollegaer og venner. Ikke minst håper vi at vi sees igjen til neste år, som alltid siste helgen i september, under Stoltzekleiven Opp 2021! Sportslig hilsen Stoltzekleiven Opp v/ løpsleder Carl Eilert Macody Lund

    24 august 2020

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline