Telesport Bergen - Regler for tildeling av statuetter

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 13. Sep 2020

Sist oppdatert og godkjent av styret i Telesport Bergen 24.8.2020.

 

Etter tradisjonen tildeles medlemmer i Telesport Bergen statuetter for deltakelse i konkurranser. Som konkurranse regnes alle konkurranser som gir rett til refusjon eller støttes av Telesport/TIF på andre måter. Konkurransene telles på tvers av gruppetilhørighet (f.eks. kan medlemmer i bowlinggruppen tildeles statuetter på bakgrunn av skirenn og løp i friidrett i tillegg til bowlingkonkurranser). Normalt telles en konkurranse pr dag slik at en turnering / et stevne med flere kamper/konkurranser teller som en konkurranse. Ved tvil avgjøres dette av gruppeleder, ev av styret.

Utdelingen av statuetter foregår normal en gang pr. år på tid og sted som fastsettes av lagets hovedstyre. Det er gruppelederne sitt ansvar å ha oversikt over sine medlemmers løp, samt melde dette inn til styret i god tid før årsmøtet.

For hver 50. konkurranse nås et nytt nivå. For nivå 1 til 14 tildeles normalt statuetter fra Glittertind-serien etter stigende høyde iht tabellen under. Statuettene graveres/merkes med antall konkurranser.

 

Nivå
Antall konkurranser
Statuett
Høyde (cm)

1

50

Glittertind 9-S. Håndlaget dramme glass. 

9

2

100

Glittertind 10-S. Håndlaget whisky glass. 

10

3

150

Glittertind 11-S. Håndlaget lysestake. 

11

4

200

Glittertind 12-S. Håndlaget juice glass. 

12

5

250

Glittertind 13-S. Håndlaget mineralvann glass. 

13

6

300

Glittertind 14-S. Håndlaget seidel. 

14

7

350

Glittertind 15-S. Håndlaget longdrink glass. 

15

8

400

Glittertind 16-S. Håndlaget vase. 

16

9

450

Glittertind 18-S. Håndlaget vase. 

18

10

500

Glittertind 20-S. Håndlaget vin glass. 

20

11

550

Glittertind 21-S. Håndlaget vase. 

21

12

600

Glittertind 22-S. Håndlaget mugge. 

22

13

650

Glittertind 24-S. Håndlaget vase. 

24

14

700

Glittertind 28-S. Håndlaget karaffel. 

28

 

Videre beskrivelse og gjeldende utvalg kan finnes hos Direkte-premier AS 

(https://www.direkte-premier.no/glass/glass-m/sandblaast-motiv).



Padlekurs

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 5. Sep 2020

Hei. Som nevnt i mail den 25/8 vil Telesport arrangere Våttkort kurs i samarbeid med padleklubben Njørd den torsdag 10/9 kl. 17-21 og lørdag 12/9 kl. 12-16. Vi har fortsatt to ledige plasser og interesserte må sende en mail til sverre-andreas.berg@telenor.com innen 7/9 kl 1600 (først til mølla). Oppgi hvilken dag(er) som passer best.


Se informasjon fra Njørd under


 

Velkommen til NPF Introkurs Hav med Njørd Ro og Kajakklubb

 

 

Vi har gleden av å tilby NPF Introkurs Hav ved våre lokaler i Tømmervågen 16.

 

Torsdag 10 september kl 17 – 21

Lørdag 12 september kl 10 - 14

 

Fremmøte ved klubbhuset til Njørd i Tømmervågen. Kurset varer i 4 timer og kvalifiserer til Våttkort.

Vi kan ha inntil 7 deltakere på hvert kurs.

 

Prisen er kr 1.100,- pr deltaker og dekker kursavgift og våttkort.

 

Hvis det er noen som spesielle behov eller er redd for vannet, er det kjekt om vi får beskjed om dette før vi går på vannet. Dette kan gjøres på telefon i forkant, eller ved fremmøte.

 

De som har eget utstyr (kajakk/tørrdrakt/våtdrakt/vest/åre) tar dette med. Det er best å øve med eget utstyr.

De som ikke har eget utstyr, får låne dette av klubben. Vi har våtdrakter, padlejakker, sko, vest, kajakk, åre og spruttrekk.

 

Vi er inne i høsten og det begynner å bli kaldt i vannet. Det kommer til å bli mye bading i forbindelse med velting og kameratredning, så ha med tørt og varmt bytte. Vi anbefaler også å bruke ullundertøy under våtdrakten, syntetisk superundertøy blir for kaldt. Husk tykke ullsokker.

 

Det kan være smart å ta med seg en vannflaske og noe snacks (banan, mellombar, sjokolade)

 

Alle som gjennomfører NPF Introkurs får gratis medlemskap i Njørd ut 2020. En får da anledning å låne kajakk, spruttrekk, vest og åre når vi drar ut få fellesturer eller den ordinære tirsdagspadlingen.




Telenor Games i Korona-tider - Ny konkurranse

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 11. Aug 2020

No drar vi i gang ein ny konkurranse i Telenor Games. Denne gangen distribuert og utan risiko for Telenor-intern smittespreiing. Konkurransen tar utgangspunkt i Ti-på-topp som mange i Telesport alt er i gang med. For å kome i gang må altså deltakarane registrere seg på ti-på-topp iht oppskrifta her (link), så er ein i gang med å samle poeng for laget sitt.

Konkurransen varer fram til 31. oktober (når Ti-på-topp bli avslutta). Poeng blir basert på registrerte turar på http://bergen.tipåtopp.no/deltakere. Heile 2020-sesongen vil telle. Vi oppfordrar sjølvsagt alle på laget, inkludert reservar til å delta, men innan 31. oktober må laget bestemme kven som skal telle i konkurransen. Som vanleg er det inntil 4 tellande deltakarar. Lagleiar må rapportere inn dei deltakarane og bildet som skal telle i konkurransen.

For kvart lag blir det rekna ut ein poengsum for å rangere laga fra 1 til 10. Så tar ein som vanleg med seg desse rangeringspoenga i Telenor Games sammendraget. Førsteplass gir 12 poeng, andreplass 10 poeng, deretter 8,7,6,5,4,3,2,1. Rangeringspoenga blir bestemt av summen av Turmålpoeng, Turpoeng og Bildepoeng. Sjå detaljar under. I tillegg kjem deltakarpoeng (2 pr deltakar, maks 8 pr lag. For å få deltakarpoeng må ein ha registrert minst eit turmål).

Turmålpoeng (maks 270 poeng pr deltakar):
Kvar deltakar samlar 10 poeng pr unikt turmål. Antall turmål er 17 og for å få maks score i konkurransen må ein besøke alle 17 (men dei fleste vil neppe klare det). Dersom ein klarer 5 unike turmål får ein 50 bonuspoeng. Dersom ein klarer 10 unike turmål får ein nye 50 bonuspoeng (etter 10 turmål vil ein altså ha oppnådd 200 turmålpoeng). Vi håper dette inspirerer til å bli kjent med nye turmål, og det skal lønne seg å dra med heile laget på 5 eller 10 turmål framfor å prioritere soloturar til dei siste toppane.

Turpoeng (maks 300 poeng pr deltakar):
Fleire turar til samme turmål gir også poeng, men vi ønsker å unngå at det blir samla urimeleg mange poeng på dei enklaste turmåla utan at ein også sjekker ut nye turmål. Derfor gir slike turar færre poeng.
Kvar tur utover første besøk til eit turmål gir 2 poeng. Maks antall poeng i denne kategorien er 300 (Etter 150 turar pluss dei 17 turmåla er det altså ikkje fleire poeng å hente, men det skulle vel vere litt å strekke seg etter sjølv for dei ivrigaste).

Merk at all poengregistrering er tillitsbasert, og det vil i liten grad bli kontrollert om all registrering er korrekt. Dette er basert på ære, samvittigheit og Telenor-verdiar. Pass på at det blir riktig og rettferdig!

Bildepoeng (maks 350 poeng pr lag):

Alle laga som laster opp eit bilde fra eit av turmåla på Telesport si Facebookside (https://www.facebook.com/groups/1904774726413744/) eller på Telesport Bergen si Workplace-gruppe (https://telenor.workplace.com/groups/777674809029854/) får bildepoeng. Ein kan laste opp fleire bilder, men kun eitt bilde vil gi poeng i konkurransen (det som gir størst poengsum). Ein får 100 poeng for bilde av turmål. I tillegg får ein 50 poeng pr lagmedlem som er med på bildet (maks 4x50 poeng). I tillegg får ein 50 poeng om det er dokumentert klart at gjeldande smittevernreglar er overholdt på bildet. Totalt kan eit bilde altså oppnå 350 poeng om alle kriterier er oppfylt.

Lykke til og god tur!



Motivert for Stoltzen 2020? (Oppdatertering: Stoltzen 2020 avlyst!)

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 24. Mai 2020


Eit utval Stoltzen-deltakarar fra Telesport dei siste åra (alle finn du her: http://stoltzen.no/statistikk/index.php?k=Telenor%2FTelesport+Bergen)

(Oppdatering 18.8.2020: Stoltzen 2020 blir avlyst. Les meir i kommentarfeltet under artikkelen)

Arrangementet i Stoltzen siste helga i september har dei siste åra vore blant høgdepunkta og det største fellesarrangementet for Telesport i Bergen. Mange bruker dette som motivasjon til trening gjennom vår, sommar og haust, og prikkar inn toppforma i september. Kva skjer i år? Med Korona-restriksjonar og avlyste arrangement på alle kantar?

Stoltzen er fortsatt planlagt laurdag 26. september, og Telesport Bergen har avtale med arrangøren om reserverte plassar på formiddagen på same måte som tidlegare år. Men på grunn av Korona-situasjonen er det sjølvsagt litt usikkert kva som skjer med arrangementet. Foreløpig er påmelding utsatt. Det har blitt antyda at påmelding kan skje i august, men det er ikkje bestemt og avhengig av retningslinjer fra myndigheiter og idrettsforbund. Sjølv om det er eit stort arrangement, er det relativt få i løypa samtidig. Kanskje aukar det sjansen for arrangement? 

Vi får sjå kva som skjer, men det som i alle fall er sikkert er at vi alle har godt av å kome i gang med treninga! Telesport oppfordrar alle til å holde forma vedlike og forberede seg til Stoltzen som normalt. Vi har vel ingenting å tape på det? Men hugs på alle gode smittevernråd og reglar. Det er ingen grunn til å gå i kø i Stoltzen for å kome i form. Kanskje kan nokre av turmåla i Ti-på-topp vere til inspirasjon? Bratte fjell har vi overalt i Bergen, så dei fleste av oss klarer nok å få opp pulsen i nærmiljøet.

Og skal du i Stoltzen er dette gjeldande råd: Hold avstand - Husk hånd- og hostehygiene - Gå på høyre side - gå på tur når færre folk er ute - Vis hensyn og ikke stress for bestenotering. 

Desse råda gjeld vel uansett kvar du trenar. Lykke til med treninga! Vi kryssar fingrane for ein  fin opplevelse i Stoltzen i slutten av september.


2 Kommentarer

Telesport Bergen satsar på Ti-på-topp 2020

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 29. Apr 2020

Dei fleste har vel fått med seg at Korona-tiltaka har ført til at dei fleste idrettsarrangement har blitt avlyst den siste tida. Og at det nok blir slik ei stund framover. Dette påverkar sjølvsagt også aktiviteten i Telesport, og mange har fått avlyst planlagte konkurransar. No tar Telesport eit initiativ for å få fleste muleg med på eit av dei tilboda som fortsatt finst i bedriftsidretten.

Det er viktigare enn nokon gang å holde seg i form og få frisk luft. Derfor har styret i Telesport Bergen bestemt at vi satser på bedriftsidrettens Ti-på-topp i Bergen kommune i år. Det betyr at vi oppfordrar flest muleg til å bli med og at vi refunderer påmeldingskostnaden til alle våre medlemmar (også nye som melder seg inn :-) ). Alt skal sjølvsagt skje iht gjeldande smittevernreglar:
Ti på topp er en turkampanje som er levert i samråd med kommunale smittevernmyndigheter i området hvor turmålene befinner seg. Grunnet koronasituasjonen er turkampanjen heldigital og alle turbeskrivelser og kart er tilgjengelig i Ti på Topp-appen. For informasjon om hvordan du som deltaker kan bidra til å hindre smitte, se her.
Turmål i BergenTi-på-topp handlar altså om å gå tur på små og store fjelltoppar i Bergen. Totalt er det 17 mål å velge mellom. Alle som besøker 10 toppar får ein deltakarpremie. Kanskje blir det også nokre Telenor-interne premiar eller konkurransar? Det får vi ev kome tilbake til. I første omgang gjeld det å kome i gang. Kanskje kan vi også hevde oss i konkurransen med andre bedrifter? Pr no er det Multiconsult, Sweco, DNB og BIR som er på topp. Det ser ut til å bli perfekt turver no, så det er berre å kome seg ut!


Korleis kjem du i gang?

  1. Gå til Ti-på-topp for Bergen: http://bergen.xn--tiptopp-gxa.no/pamelding
  2. Velg Bedriftsklasse
  3. Velg Meld deg på eksisterende bedrift
  4. Velg "Telesport Bergen"
  5. Fyll ut telefon, epost osv for å registrere deg
  6. Betal påmeldingsavgift (ta vare på kvittering du mottar på epost)


Telesport Bergen vil refundere påmeldingsavgifta til alle medlemmer (også dei som er registrert som "passive" medlemmar). Husk å ta vare på kvittering/dokumentasjon. Det vil du få bruk for ifm refusjon mot slutten av året. Informasjon om dette blir sendt ut når det nærmar seg.



Medlemsfordeler

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 27. Apr 2020

Som medlem av Telesport Bergen får du tilgang til alle disse fordelene:

  • Bli kjent med gode kollegaer på tvers av avdeliger i Bergen.
  • Medlemmer som er ansatt i Telenor-selskaper får hvert år et gavekort (for tiden på kr 400) som kan brukes til betaling av Telenor-profilert idrettstøy fra Trimtex (Webshop)
  • Startavgifter i idrettskonkurranser: 
    • Som hovedregel får alle medlemmer refundert startavgifter i idrettskonkurranser som oppfyller vilkårene gitt i retningslinjene 
  • Reisestøtte til idrettskonkurranser
    • Medlemmer kan søke om reisestøtte til nasjonale og internasjonale konkurranser (med en del begrensninger som spesifisert i retningslinjene på hjemmesidene)
  • Utgifter til fellesarrangementer som f.eks. Telenor Games, rebusløp, Telemesterskap, Stoltzen og diverse kurs dekkes av laget. Eksempler på kurs de siste årene er f.eks kajakk-kurs (våttkort), skikurs klassisk/skøyting, løpeteknikk-kurs.
  • Mulighet til å leie Velferdssambandets leiligheter i Spania med rabatt (velferdsambandet.no)
  • Deltakelse i andre aktiviteter arrangert av en av gruppene våre, p.t. Friidrett, Sykling, Padeltennis, Ski, Bowling, Svømming, Orientering
  • Tilgang til tilbud fra Vestland Bedriftsidrettskrets
  • Mulighet til å ta initiativ og søke om økonomisk støtte til nye aktiviteter.
  • Rabattavtaler i lokale skiheiser (f.eks. Eikedalen og Myrkdalen)
  • Sosiale arrangement i regi av Telesport


Medlemskontingent er kun kr 250 pr år.

For mer info ta kontakt med noen i styret eller gruppelederne. Styreleder kan kontaktes på helge.ytre-hauge@telenor.no / 99 35 29 69.



Resultater fra kanonball aktiviteten i Telenor Games 2020

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 23. Apr 2020

Andre aktivitet i Telenor Games 2020 ble gjennomført som en kanonballturnering på Kokstad i perioden 9 - 10 mars. Innsatsen var svært god fra alle lagene, og med tanke på at deltakerne kastet seg ned på det knallharde skifergulvet i allmenningen skal vi være glad at vi kom gjennom arrangementet uten skader. 

Mange har nok hatt et forhold til kanonball for 30 - 50 år siden og har nok spilt med forskjellige regler. Men med noen regler på forhånd og nye regler underveis, samt god sportsånd fra de deltagende lagene kom vi gjennom turneringen uten alt for mye krangling om reglene. 

Som det fremgår av tabellen under ble det delt førsteplass mellom Aksess Alliansen og Mobile Boys. Gratulerer :-)

Og så må Randi og Røverne skjerpe seg til neste konkurranse ;-)




PoengScoreResultat poengAntall deltakereDeltaker poengTotal poengTotal plass
Lag 3 - AKSESS-ALLIANSEN
8(5-0)1236181
Lag 5 – MOBILE BOYS
6(5-1)1048181
Lag 6 - TEAM TOP FLOOR
6(5-2)848163
Lag 10 – Telenor KAMeratene
6(4-2)748154
Lag 7 - VOLUMGJENGEN
4(3-3)648145
Lag 1 - TELESNUPPENE
4(3-5)548136
Lag 9 - B-LAGET
3(2-4)448127
Lag 4 – IVAN&DAMENE
2(2-5)33698
Lag 8 – RANsgjengen
1(1-4)23689
Lag 2 - RANDI OG RØVERNE
0(0-4)100110


Kanonball er vår andre aktivitet i Telenor Games 2019/2020

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 25. Feb 2020

Den 9 og 10 mars 2020 vil andre aktivitet i Telenor Games 2019/2020 bli arrangert i allmenningen i Y215 med start kl 1630 begge dager. Det legges opp til at hvert lag skal spille 4 kamper så du må sette av ca 2 timer til denne aktiviteten. I tillegg må hvert lag stille med to dommere som dømmer når ditt lag har pause. 

Alle spillere må sette seg inn i vedlagte reglement slik at vi får en så smidig gjennomføring som mulig.


Regler – Kanonball 

  1. Maks. 3 spillere + konge (Det er lov med innbytte(r) når det er stopp i spillet). Kongen kan ikke byttes ila kampen).
  2. Lagene må oppholde seg innenfor oppmerket bane (med unntak av å hente ballen) så lenge spillet er i gang. Opphold utenfor banen regnes som at man er tatt.
    Man kan hente ballen på motstanders banehalvdel så lenge man ikke trår over midt-streken.
  3. Hodet er fritt. Hvis man treffer hodet til en motstander blir han/hun ikke tatt. 
  4. Det brukes en skumball. 
  5. Kampene varer til ett av lagene har vunnet (Når kongen er «død) eller maks. 10 minutt. Resultatet er antall spillere (kongen teller som en spiller) som laget har igjen på banen (3-0, 2-0. 1-0, 3-3, 2-2, 1-1)
  6. Når alle spillerne på laget er tatt, kommer kongen over og blir der til han/hun har blitt truffet 3 ganger. Kongen får starte med en ball når han kommer over. Kort stopp i spillet når det skjer. 
  7. Dersom noen skyter seg fri og det blir en eller flere spillere på banen går kongen tilbake (til de andre spillerne som er tatt)
  8. Kongen har tre liv (som brukes fortløpende selv om kongen går tilbake).
  9. Når ballen treffer 2 spillere før den spretter i golvet blir begge tatt.
  10. Lov å skyte seg fri. 
  11. Blir en spiller truffet, men en medspiller tar ballen før den spretter i golvet er spilleren reddet.
  12. Max 7 sekund kan du holde ballen før du må kaste mot motstander.
  13. Viktig med fair play. Vær ærlig. La dommeren dømme.
     Og husk at underlaget er hardt så det gjør ondt å slenge seg ned :-)


Kampoppsett: