Ti på Topp 2024

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 22. Apr 2024

1. mai starter ein ny sesong av Ti på Topp! Telesport tilbyr gratis deltaking i Ti på Topp til alle våre medlemmar. Vi håper dette vil gi mange inspirasjon til å kome seg ut på tur. Du får tilgang til kart og vegbeskrivelsar til turmål, og det er ein fin måte å bli kjent med nye turar på. Også ein mulegheit til å gjere noko saman med kollegaer, og ikkje minst ein fin måte å få litt variert trening på. I år prøver vi også å få til nokre fellesturar. Meir info om dette kjem snart.

Ti på Topp byr på turar heilt fra fjøresteinane til bynære turmål og til dei høgste toppane i Bergen

Slettegga er blant dei høgste toppane i år, og går du tidleg i mai får du sikkert eit glimt av snø også.

I år som i fjor kan du i tillegg til dei fine opplevelsane og trim få med deg nokre premiar. Bedriftsidrettskretsen deler ut ein del premiar, bl.a til alle som besøker ti forskjellige turmål. Vi er også med i konkurransen mot andre bedrifter. I tillegg vil vi som ein ekstra motivasjon dele ut nokre internpremiar i Telesport, både til dei ivrigaste og til dei heldigaste. 

Ein av turane i år er Stoltzen, så kombinasjonen av trening til Stoltzekleiven opp og Ti på Topp blir vinn-vinn. Hugs også påmeldinga til Stoltzen. I år er faktisk alle byfjella med, så om du tar ein 7-fjellstur kan du sjekke inn heile 7 toppar på ein dag!


Korleis kjem du i gang?

Det enklaste er å bruke Ti på Topp appen. Om du ikkje har installert den alt, så begynner du med dette.

I påmeldingsprosessen vil du ha behov for betalingskoden (rabattkode). Medlemmar mottar koden på epost 22. april fra Telesport Bergen. Mangler du koden, ta kontakt med nokon i styret i Telesport.

I appen går du til menyvalget "Finn en konkurranse" og velger "Bli med" på aktuell konkurranse.

Merk at "Bergen" og "Askøy og Øygarden" er to ulike konkurransar. Vi reknar med at dei fleste er med i Bergens-konkurransen, men sidan vi har ein del medlemmar som bur i Askøy og Øygarden (i tillegg til enkelte svært ivrige turgåarar) har vi eit tilbod i begge konkurransar. I fjor var fordelinga ca 40-10.


Pass på å velge "Bedrift" som type deltakelse, og "Telesport" som bedrift. I neste steg velger du å delta "direkte under Telesport".

Når du kjem til "Velg pris"  bruker du rabattkoden som gir deg gratis deltaking.

Og så er du i gang. Kontakt styret dersom du får problemer med påmeldinga. Du kan også treffe oss på stand på Kokstad 30. april. Der svarer vi på spørsmål og hjelper deg med påmeldinga ved behov.

Du finn meir info her:

Ti på Topp Bergen

Ti på Topp Askøy & Øygarden

Det kan også vere lurt å følge Ti på Topp på Instagram og Facebook. Der blir også turmåla annonsert fram mot 1. mai.



Påmelding til Stoltzen 2024

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 12. Apr 2024

Påmeldinga til Stoltzen 2024 er no open for Telenor/Telesport. Dette blir truleg årets største arrangement for Telesport og vi ser også fram til å møte deltakarar fra andre Telenor-lokasjonar i Stoltzekleiven Opp og After-Stoltz.

Påmelding/registrering gjer du her: Stoltzekleiven Opp med Telesport

For å vere sikker på plass må du registrere deg før 1. mai. Grunnen til den tidlege fristen er at vi må sikre desse plassane før den ordinære påmeldinga begynner, og den opner i mai. Pr no har vi sikra oss 50 plassar med start omkring kl 11 laurdag 28. september. Dersom interessa blir veldig stor vil vi forsøke å utvide antall plassar.

Etter løpet samlast vi til "After-Stoltz" i eit lokale ikkje langt unna. Der sørger arrangøren Varegg for at vi får servert varm mat og kald drikke. I tillegg blir det trekning av premiar blant Telenor-deltakarane og kanskje ein filmsnutt med glimt fra løpet. Vidare utover dagen kan ein fortsette det sosiale saman med kollegaer fra heile landet.

For deg som ikkje har deltatt før så er Stoltzen ein kjempeopplevelse du bør få med deg. Telenor og Telesport har hatt dette som eit av dei viktigaste arrangementa dei siste åra. Vi har normalt vore 30-50 deltakar, nokre år også med deltakarar fra andre lokasjonar. Det å møtes på tvers av lokasjonar i Telenor gir ein ekstra dimensjon til arrangementet som gjer det vel verdt å få med seg. Totalt er vi over 150 som har gått Stoltzen gjennom dei siste åra. I fjor satte vi ny deltakarrekord, og i år håper eg enda fleire finn vegen til Stoltzen siste helga i september.

Stoltzen er kjent som verdas brattaste løp og er frykta av mange, men "løpet"er likevel ein kort tur som alle kan klare. Nokre går veldig fort, ned mot 10-11 minutt, mens andre har brukt over 40 minutt. Dei fleste ein plass i mellom, og det varierer naturleg nok fra år til år. Det er tungt og bratt og kan vere litt vondt mens det står på, men det går veldig fort over og blir ikkje sittande i kroppen slik som lenger løp kan gjere. Derfor er det for dei fleste ein super opplevelse å tenke tilbake på, og som regel er godfølelsen der etter kort tid når vi samlast til After-Stoltz. Samtidig er det for mange ein fin motivasjon for trening gjennom sommaren og hausten, og eit fint sosialt samlingspunkt både på løpsdagen og fellestreningar i forkant. 

I år har vi fått signal om at fleire kollegaer fra andre lokasjonar er interessert, så dette er også ein fin mulegheit til å bli kjent og få nye kontakter på tvers i Telenor. Vi i Telesport Bergen ønsker deltakarar fra andre Telenor-lokasjonar hjerteleg velkommen. For tilreisande oppfordrar vi at du undersøker med ditt lokale bedriftsidrettslag mulegheitene for å søke om reisestøtte eller om nokon planlegger felles reise.
 
Artikkelen med praktisk informasjon om fjorårets arrangement beskriver ganske godt opplegget også for 2024, sjølv om enkelte detaljar kan endre seg.

Vi i Telesport Bergen veit at mange spreke kollegaer blir med. Vi håper også at vi får med enda fleire av dei som ikkje ønsker å ta konkurransen så høgtidleg, eller som føler at forma ikkje er heilt som for 10 eller 20 år sidan, men som likevel stiller opp og konkurrer mot seg sjølv, og ikkje minst dei som bidrar til den gode stemninga på After-Stoltz og After-After-Stoltz. Bli med å bidra til at dette blir ein minnerik dag for deg sjølv og andre!

Har du spørsmål er det berre å ta kontakt med nokon styret i Telesport.

Hugs påmeldinga! Velkommen i Stoltzen!

Her er gjengen fra 2023 på toppen kort tid etter målgang



Premiedryss i Ti På Topp Vinter

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 9. Apr 2024

Ti på Topp Vinter er avslutta, og det er tid for ei oppsummering. Også denne vinteren hadde vi mange ivrige turgåarar til tross for til dels utfordrande ver og føre gjennom vinteren. Vi hadde heile 4 inne på topp-10 i konkurransen. Åshild vart som fleire ganger før vår ivrigaste representant og endte som nr 3 med 70 poeng etter å ha besøkt alle 15 turmåla og til saman vore på 66 turar i løpet av desember, januar og februar. Tett bak følgde Anne Elisabeth, Beate og Svein-Magne. Men alle 19 som registrerte turar bidrog til at Telesport Bergen gjekk heilt til topps i bedriftskonkurransen i Ti På Topp Vinter. Vi er øverst på lista både i snittpoeng pr deltakar og i totalpoeng. Stor takk til alle som deltok for Telesport!


Som tidlegare annonsert lodder vi også i år ut nokre premar blant deltakarane. Dette vil skje 30. april når Telesport planlegger ein stand på Kokstad. Dersom du møter opp kl 12 ved kantina kan du få med deg trekninga på direkten. Her kan alle vinne, men dei som har flest poeng vil ha størst vinnarsjansar. Under ser du korleis vinnarsjansane er fordelt. Nokre har alt vunne premiar fra arrangøren. Faktisk var heile 3 av 5 som vart trekt ut som premievinnarar blant dei som hadde minst 15 poeng fra Telesport. Gratulerer til Beate, Anja og Knut-Inge!

Våre 2 ivrigaste turgåarar kom også til finalen i bildekonkurransen. Åshild og Anne Elisabeth var blant dei fem som var med i avstemninga om årets vinterbilde. Under finn du deira blinkskot.

Anne Elisabeth sitt finalebilde


Åshild sitt finalebilde

1. mai starter ny Ti på Topp sesong. Det ser ut som opplegget blir omtrent som i fjor, og annonsering av turmål pågår. Du finn info både på internett og på Facebok-gruppene "Ti på Topp Bergen" og "Ti på Topp Askøy & Øygarden". Telesport jobber med å legge til rette for at medlemmane også i år kan registrere seg gjennom ein bedriftsavtale. Meir info om dette kjem snart. Og fram til  det er det sjølvsagt flott å gå på tur også når det ikkje er del av ein konkurranse.



Resultat Telenor Games øvelse Gåte

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 21. Mar 2024

«Gåte - oppgaven ble akkurat det – en Gåte for flere lag 😊

Vi startet opp øvelsen ca 16.20 og 8 lag stilte til start. Det var fullt fokus, og ganske underholdene å så mange kollega som vandret rundt og kikket nedi blomsterpotter og under bord i jakten på gjenstander de skulle leite etter 😊

Det tok en stund før de første lagene kom for å melde fra om antall – samt gjøre regneøvelse. Noen lag var veldig ivrige på avmeldinger – mens andre ventet lenge før de meldte sitt svar. «Dessverre feil» ble arrangørene sitt faste svar mange ganger – før B-laget etter ca en time traff rett på alle gjenstander, samt endelig regnestykke. Deretter fulgte Team Top Floor, og kun 1 minutt bak ble det full pott for  Signaling Storm laget. De lagene som stilte 4 personer eller flere hadde en enklere vei til mål enn de som var ferre på laget, det ser vi også igjen på resultatlisten.

Tusen takk for strålende innsats – øvelsen gav mange skritt ( selv om mobilen måtte bli igjen hos arrangørene ), en del frustrasjon, «leite-genet» ble utfordret  - det ble også regnekunnskapen « uten tillate hjelpemidler» 😊

LAG

DELTAGERE

KLOKKESLETT

SVAR

POENG

D POENG

TOTALT

B-Laget

4

17:17

ALT RETT

12

8

20

Team Top Floor

4

17:40

ALT RETT

10

8

18

Signalling Storm

4

17:41

ALT RETT

8

8

16

Aksessalliansen

4

17:49

ALT RETT

7

8

15

Telesnuppene

4

18:00

40/25/26/13/3

4

8

12

KON-KAMeratene

3

18:00

39/26/26/17/4

6

6

12

Telechubbies

2

18:00

40/26/26/13/1

5

4

9

Lag X

1

DNF (17:26)

40/24/9/14/-

3

2

5

 



Nybegynnerkurs i orientering

Postet av Telesport Bergen B.I.L den 14. Mar 2024

Kunne du tenke deg å forstå eit orienteringskart? Kanskje bli med på eit løp i bedriftsorienteringen? Eller prøve deg på turorientering? Eller berre kunne bruke eit kompass for å finne fram i tåka på fjellet når mobilbatteriet er tomt? Da hadde det kanskje vore nyttig å bli med på eit orienteringskurs?

Vestland bedriftsidrettskrets arrangerer gratis nybegynnerkurs i orientering onsdag 3. april kl 17. Ny leiar i orienteringsgruppa i Telesport, Helge Ytre-Hauge, er alt påmeldt. Supert om vi blir fleire fra Telesport! 

Påmelding: Fyll ut Google-skjema https://forms.gle/KnPoq97nF59CXAQW6 innen 22. mars (utvida frist).

Onsdag 3. april kl 1700-1930:

  • Oppmøte på Høgskulen på Vestlandet, Kronstad, Inndalsveien 28 (inngang nærmest bybanen)
  • Det blir først ei økt inne der du lærer litt om orienteringskart og karttegn, og litt om hvordan bedriftsorientering foregår.
  • Deretter får dere prøve dere ute på ei enkel orienteringsløype.

Torsdag 4. april kl 1730-1900 er det oppfølging med øving i ei nybegynnerløype

  • Oppmøte på parkeringsplassen ved Bergen Skytterlags skytebane ved Krohnegården i Fyllingsdalen.
  • Her får dere prøve dere ute i skogen med ei enkel nybegynnerløype.

Du finn meir info om nybegynnerkurset og bedriftsorienteringen på o-bergen.no.

19. juni er det bedriftorientering på Kokstad - kanskje blir vi ein heil gjeng som prøver å finne fram på dette kartet?